Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας: «Παίρνουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της...

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας: «Παίρνουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας!»

 Όλοι  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων για την Υγεία στην πόλη της Αμαλιάδας, στη κεντρική πλατεία (Αγ. Αθανασίου) και ώρα 18:30 στις 5 Οκτώβρη.

Από τη πρώτη περίοδο της Πανδημίας, δεκάδες εργαζόμενοι, με αδιαφανή και  ύποπτα  κριτήρια, έχουν μετακινηθεί στο Νοσοκομείου του Πύργου , για να καλύψουν την ανάπτυξη επιπλέον κλινών covid-19. Οι εργαζόμενοι κλείνουν σε λίγο καιρό  12 έως και 18 μήνες με ανανεωμένες  συμβάσεις, με την ευθύνη της ΥΠΕ, όπως όριζαν κατά εξαίρεση κείμενες διατάξεις. Η δικαιολογημένη, έως ένα βαθμό, ανάγκη της πρώτης περιόδου, μετατράπηκε τους επόμενους μήνες σε ένα ιδιότυπο  καθεστώς «ομηρείας» που αγγίζει τα όρια της εργασιακής  εκμετάλλευσης με τον τρόπο που πλέον λειτουργεί. Μάλιστα, προκαλεί ερωτηματικά η συνεχιζόμενη παραμονή τους στο Νοσοκομείο του Πύργου όταν πλέον έχει ενισχυθεί με δεκάδες Επικουρικούς και έχει εξαγγελθεί ότι θα υλοποιηθούν άλλες τόσες.                                                                                                                                                            Με την αναστολή λειτουργίας του χειρουργικού Τομέα και την αδρανοποίηση ενός αρκετά μεγάλου αριθμού  υγειονομικών είχαμε τον προηγούμενο μήνα ένα δεύτερο μεγάλο κύμα μετακίνησης προσωπικού προς το νοσοκομείου του Πύργου  με τα κριτήρια της μετακίνησης  αυτή τη φορά να είναι όχι πλέον αδιαφανή, αλλά εξόφθαλμα  «ρουσφέτια παραγόντων» που δεν διέπουν την αρχή της αμερόληπτης και χρηστής  διοίκησης  . Αυτό επέφερε την οργισμένη αντίδραση των μετακινημένων  συνάδελφων που ως « πρόβατα επι σφαγή» εκδιώχθηκαν από το νοσοκομείο . Με τα νέα δεδομένα και την  πρόσφατη τοποθέτηση καρδιολόγου στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας ,το προσκλητήριο βασικών  ειδικοτήτων ιατρών, έστω και με σύμβαση έργου , κρίνετε απαραίτητο να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την άρση της αναστολής του χειρουργικού τομέα  με ταυτόχρονη επαναφορά λειτουργίας βασικών τμημάτων του νοσοκομείου μας .Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν την πραγματική  βούληση της πολιτείας για το μέλλον του νοσοκομείου και  όχι να κρύπτονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι πίσω από διαξιφισμούς και διαφορετικές ερμηνείες  περί της  λειτουργίας των επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου.                                                                                                          

 Πρέπει να διευκολυνθούν  οι συνθήκες για άρση του αδιέξοδου και κατάρριψη όλων των λόγων εκείνων που επήλθε η αναστολή εργασίας. Καλούμε την διοίκηση της 6 ΥΠΕ,  το  Υπουργείο Υγείας, με αίσθημα ευθύνης, να πάρουν πρωτοβουλίες για τη σταδιακή επιστροφή των μετακινημέ-νων συναδέλφων στα Νοσοκομεία που υπηρετούν οργανικά, αφού, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα , εκλείπουν σημαντικά οι λόγοι για τη άδικη μετακίνηση τους. Περισσότερο σήμερα από ποτέ κρίνεται επιβεβλημένη η συνιστάμενη βούληση όλων των κατοίκων του νομού Ηλείας  για επαναλειτουργία του νοσοκομείου, Αυτός είναι ο σκοπός και αυτόν πρέπει να υπηρετούμε.                                                         

Απαιτούμε  και διεκδικούμε άμεσα

·     Να μπει ένα ΤΕΛΟΣ στην εργασιακή «ομηρεία» Ιατρών ,Νοσηλευτών,  λοιπών υγειονομικών   και να γυρίσουν ΑΜΕΣΑ στo Νοσοκομείο μας.

·     Εδώ και τώρα επαναλειτουργία του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

·     Μετατροπή όλων των συμβασιούχων εργασίας σε αορίστου χρόνου και εκδίωξη των εργολάβων μακριά από τα νοσοκομεία  που καιροφυλακτούν.                                                         

·     Ανάκληση αποφάσεων αναστολής εργασίας  και επιστροφή με πλήρες αποδοχές στην εργασία τους.

·     Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα  και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα καθώς και  Μισθολογική αναβάθμιση των πενιχρών αποδοχών μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ