Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜεγάλη συγκέντρωση χθες στην Αμαλιάδα: Πήραν στα χέρια τους την υπεράσπιση της...

Μεγάλη συγκέντρωση χθες στην Αμαλιάδα: Πήραν στα χέρια τους την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας!

Με σύνθημα «Παίρνουμε στα χέρια μας την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας!», έγινε χθες στην πλατεία Αγ. Αθανασίου στην Αμαλιάδα, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων για την Υγεία στον Νομό μας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι φορείς: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΖΑΧΑΡΩΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΥΡΓΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΠΥΡΓΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ μέλος της ΟΓΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΕΔΟΠ ΔΕΗ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ, ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ.

Το κείμενο που υπογράφουν όλοι οι φορείς έχει ως εξής:

«Την στιγμή που η Ηλεία βρίσκεται στο κόκκινο η κατάσταση στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας εξακολουθεί και παραμένει απαράδεκτη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες για ασθενείς και προσωπικό. Οι υγειονομικοί συνεχίζουν να δίνουν παλικαρίσια μάχη παρά τις τεράστιες ελλείψεις, ενώ την ίδια ώρα το απαράδεκτο μέτρο της κυβέρνησης για αναστολές εργασίας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

 Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες! Αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχύσει το λαϊκό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών της περιοχής μας, αλλά και τους πυρόπληκτους, συνεχίζει να αναγάγει την προστασία της υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη του λαού μας.

Μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, με απαράδεκτες αναστολές εργασίας, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.

Από την 1η Σεπτεμβρίου η δημόσια υγεία έχει στερηθεί τις υπηρεσίες 7.000 υγειονομικών. Με πρόσχημα την αναστολή εργασίας υγειονομικών τορπιλίζουν την λειτουργία του ΕΣΥ στη πιο κρίσιμη χρονική στιγμή. Τα επιχειρησιακά σχέδια που εφαρμόζουν για την κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν με την εκδίωξη των εργαζομένων είναι οι συγχωνεύσεις, οι καταργήσεις κλινικών και υπηρεσιών, ιδιωτικοποιήσεις. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι ξεπέρασαν τα όριά τους. Περικόπηκε κάθε είδους άδεια, δουλεύουν νυχθημερόν χωρίς ρεπό, μετακινούνται από τμήμα σε τμήμα να καλύψουν τα κενά. Γίνονται ανεξέλεγκτες μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας προς άλλα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των συναδέλφων και την συρρίκνωση Υγειονομικών Μονάδων. Η Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας κατάντησε περιφερειακό ιατρείο και η περιοχή της βόρειας Ηλείας έχασε ένα πολύτιμο νοσοκομείο που ομολογουμένως σώζει ζωές.

 Συνάδελφοι Συναδέλφισσες,

Στην σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-09-21 έξω από το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου διαπιστώθηκαν όλα τα παραπάνω αλλά και μέσα από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων διαπιστώθηκε η διαλυτική κατάσταση της υγείας στον Νομό, στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας όσο και στα Κέντρα Υγείας. Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση!

Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας, των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους μαζικούς φορείς του Νομού μας να συμμετάσχουν μαζικά στις κινηματικές δράσεις που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη των φορέων με θέμα την υγεία στον νομό μας με βασικά αιτήματα:

•Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και συμβασιούχων.

•Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στις δημόσιες δομές υγείας. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων ΟΛΩΝ των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί στις Νοσηλευτικές Μονάδες Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό.

•Κατάργηση του μέτρου και των ποινών της διαθεσιμότητας στους υγειονομικούς.

•Να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή.

•Όχι στο κλείσιμο, συγχωνεύσεις ή αλλαγή χαρακτήρα νοσοκομείων στο Νομό μας.

•Μαζικός, δημόσιος και δωρεάν εμβολιασμός για όλους, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων.

•Επαναλειτουργία άμεσα του νοσοκομείου “Νοσημάτων Θώρακος” με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να στελεχωθεί με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

•Άμεση δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής με βάση και τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

•Εφαρμογή μέτρων προστασίας της Υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζομένους με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

•Άμεση υλοποίηση μέτρων για την ασφαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ