Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕνεργή συμμετοχή του ΕΕΕΕΚ Πύργου σε μία ακόμα Ευρωπαϊκή δράση:Βραδιά Ερευνητή 2021

Ενεργή συμμετοχή του ΕΕΕΕΚ Πύργου σε μία ακόμα Ευρωπαϊκή δράση:Βραδιά Ερευνητή 2021

Το ΕΕΕΕΚ Πύργου με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στην Ευρωπαϊκή δράση “Βραδιά του Ερευνητή 2021” του Πανεπιστημίου Πατρών και συγκεκριμένα στη δράση με θέμα “Μικροί Ερευνητές του Εγκεφάλου”  στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης Brain Awarenes Week- Εβδομάδα Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο, που έχει στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Οι δράσεις στοχεύουν στην ανάδειξη της σημασίας των συναισθημάτων. Έχοντας ως γνώμονα αυτό, το σχολείο μας συμμετείχε με ένα βίντεο μικρού μήκους με τίτλο “Αγαπώ…”, στο οποίο προβάλλεται η έκφραση της αγάπης σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/9 από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την κ. Μαριγούλα Μαργαρίτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσιοογίας Ανθρώπου και Ζώων του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου μέσω διαδικτυακής σύνδεσης με τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου έγινε παρουσίαση με θέμα : ” Εγκέφαλος και Αγάπη”. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του εργαστηρίου και παρουσίαση πειράματος που σχετίζεται με την ανίχνευση συναισθημάτων σε ζώα. Έγινε συζήτηση μεταξύ των ερευνητών των εργαστηρίων και τους μαθητές μας.

Η δράση ηταν πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική για τους μαθητές μας, οι οποίοι προσκόμισαν αρκετές γνώσεις κ εμπειρίες.

Ευχαριστούμε θερμά την αγαπημένη μας κ.Μαριγούλα Μαργαρίτη, για την ευκαιρία που μας δίνει να συμμετέχουμε στις ξεχωριστές και αξιόλογες αυτές δράσεις.

Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος Δημουλιά Λευκοθέα ΠΕ 80, Παπαντωνίου Αιμιλία ΠΕ 79.01, Μητροπούλου Αναστασία ΠΕ 86, Ευμορφοπούλου Δανάη ΠΕ 88.01 πάντα πρόθυμα αναλαμβάνουν τέτοιου είδους δράσεις με την καθοδήγηση της Διευθύντριας του σχολείου κ.Αγγελικής Πετρόγιαννη καθώς και της Υποδιευθύντριας κ. Γιώτας Τάγαρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ