Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΈναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Αμαλιάδας

Έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Αμαλιάδας

Με παράλληλη κατάργηση των τέως Υποθηκοφυλακείων Αμαλιάδας και Γαστούνης

Όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο έχουμε πλέον επίσημη έναρξη λειτουργίας του Υποκαταστήματος Αμαλιάδας του Κ.Γ. Δυτικής Ελλάδας, με παράλληλη κατάργηση των τέως Υποθηκοφυλακείων Αμαλιάδας και Γαστούνης. Τα καθήκοντα της θέσης Προϊσταμένου του Υποκαταστήματος θα ασκούνται από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Αμαλιάδας, Λάγαρη Χριστίνα του Γεωργίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με την υπ’ αριθμ. 152/04/02-09-2021 απόφαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Ελληνικό  Κτηματολόγιο, που εξεδόθη κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 1 παρ. 7 ν.4512/2018, αποφασίστηκε η κατάργηση του Εμμίσθου Υποθηκοφυλακείου Αμαλιάδας και του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Γαστούνης και η έναρξη λειτουργίας του Υποκαταστήματος Αμαλιάδας του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας. Περαιτέρω, με την υπ’ αριθμ. 2139899/28-09-2021 (ΑΔΑ ΩΥΩΣ46ΜΨΦΖ-4Η4) απόφαση του γενικού δ/τη του ΝΠΔΔ Ελληνικό  Κτηματολόγιο ορίστηκε ότι, από την έναρξη λειτουργίας του Υποκαταστήματος Αμαλιάδας του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας, τα καθήκοντα της θέσης Προϊσταμένου του Υποκαταστήματος, όπως ορίζονται στο άρθρο 16 παρ. 6 του ν.4512/2018, θα ασκούνται από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Αμαλιάδας, Λάγαρη Χριστίνα του Γεωργίου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 62/4/17-04-2019 απόφαση του Δ.Σ. του φορέα Ελληνικό  Κτηματολόγιο, το ωράριο συναλλαγών και εξυπηρέτησης κοινού στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του Φορέα ορίζεται ως εξής:

α) κατάθεση και παραλαβή αιτήσεων (πράξεις – πιστοποιητικά): 08:30-13:00

β) παράδοση και παραλαβή πιστοποιητικών, αντιγράφων και διαγραμμάτων:  08:30-14:00

γ) έρευνα βιβλίων και λοιπών τηρουμένων αρχείων: 10:00 – 14:00

Πέραν των ανωτέρω, ενημερώνεται το κοινό ότι, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.ktimatologio.gr οι πολίτες και οι επαγγελματίες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ελληνικού Κτηματολογίου, για τη διενέργεια έρευνας, έκδοση πιστοποιητικών και υποβολή εγγραπτέων πράξεων, όπως ορίζεται στο νόμο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktimatologio.gr – έντυπα κτηματολογίου σε λειτουργία.

Η καταβολή των πάσης φύσεως τελών και δικαιωμάτων, θα γίνεται πλέον μέσω τραπεζικών πληρωμών (κάρτα και κατάθεση με κωδικό πληρωμής ή επιταγή, κατά περίπτωση)».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ