Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Απάντηση για την συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ την...

Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Απάντηση για την συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ την Τετάρτη 29/9/2021

Κ. Τσαούση κ. Πρόεδρε του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Καταρχήν ευχαριστούμε για τη διαφήμιση της πρότασης Ανδρέα Παπαδάκου γιατί με τη δική σας συνέντευξη δεν θα μάθαινε ο Ηλειακός λαός, μέσω πρωτοσέλιδων, για τα κίνητρα που υπάρχουν για Γιατρούς. Παράλληλα σας ενημερώνουμε τα εξής:

  1. Υπάρχουν περιοχές και φορείς που θεσμοθετούν κίνητρα για Γιατρούς, όπως η Κεφαλονιά, η Αίγινα, για εκπαιδευτικούς, γενικά για Δημοσίους λειτουργούς, αν κρίνεται επιτακτική ανάγκη από την τοπική κοινωνία και πρέπει να παρέμβει η τοπική αυτοδιοίκηση μόνη ή σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς και χορηγούς.
  2. Η Νομική κατοχύρωση των κινήτρων σε Γιατρούς περνάει μέσα από θεσμούς που σίγουρα εξαρτάται από τη βούληση των φορέων να βοηθήσουν.
  3. Ο χάρτης Υγείας που συνεχώς αναφέρεστε δεν αποτελεί μέρος των βασικών ενεργειών ενός Ιατρικού Συλλόγου. Απλά ένας Ιατρικός σύλλογος κάνει προτάσεις στα υπεύθυνα Υπουργεία. Όταν κατεβαίνει ένας σύλλογος, ένα σωματείο, μία συλλογικότητα, να κάνει προτάσεις έχει κάνει πρώτα γενική συνέλευση ή τουλάχιστον ένα ΔΣ να δει τις προθέσεις των μελών του. Εσείς έχετε κάνει κάτι από αυτά ή είναι δικές σας ιδέες.

Επίσης σας ενημερώνουμε οτι επανερχόμαστε στην πρότασή μας από το Μάιο του 2020 να συνεργαστούμε να βοηθήσουμε να βρούμε Γιατρούς για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Γνωρίζουμε παρασκηνιακά τι συμβαίνει. Ξέρουμε για πράγματα που θα έπρεπε να είχε παρέμβει εισαγγελέας. Είναι καιρός να σκεφτείτε να λειτουργήσετε ως Πρόεδρος των Γιατρών της Αμαλιάδας.

Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει. Δεν εξαρτάται από κανένα Ιατρικό σύλλογο, ΣΦΙΝΑ ή τέτοια συλλογικότητα. Οι υπεύθυνοι είναι άλλοι, οι πολιτικοί παράγοντες. Γι’ αυτό με αυτόν το δημόσιο διάλογο, καλούμε όλους τους Βουλευτές, τα κόμματα, τους Διοικητές της Υγείας, τους άλλους φορείς, Δικηγορικό, Εμπορικό σύλλογο και συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν μέρος και φυσικά να πάρουν θέση. Δεν είναι τυχαίο πώς εκφράζονται και πώς πολιτεύονται οι κ.κ. Τσαούσης και Κωνσταντόπουλος. Πρέπει να αντιδράσουμε, να τους απομονώσουμε δημοκρατικά, διότι δεν γίνεται να πετάμε έτσι απλά, “εγώ τα πάω στον εισαγγελέα”, τα περί “μπανανίας” και λοιπά.

Από την άλλη μεριά επιμένουμε να είμαστε στο πλευρό αυτών που θέλουν ουσιαστικά να στηρίξουν τα Νοσοκομεία μας. Επιμένουμε να συζητηθεί η “Πρωτοβουλία Παπαδάκου” στα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια.

ΣΦΙΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ