Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΙατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας : Απάντηση Κώστα Τσαούση στην ανακοίνωση του ΣΦΙΝΑ

Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας : Απάντηση Κώστα Τσαούση στην ανακοίνωση του ΣΦΙΝΑ

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας ελέγχεται από το Υπουργείο Υγείας όπως κάθε Ιατρικός Σύλλογος και είναι θεσμοθετημένος φορέας για την διασφάλιση και την προαγωγή της δημόσιας υγείας.

Σε ότι αφορά το δελτίο Τύπου του ΣΦΙΝΑ, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Πρώτον, υπάρχει μία αντίφαση. Στο σημερινό δελτίο Τύπου έχουν εκλείψει οι όροι για τους οποίους ανέφερα πως «αυτά γίνονται σε μπανανία». Άρα, αυτό σημαίνει ότι το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι και υπαναχωρούν από την αρχική τους θέση. Άρα είχα δίκιο.

Δεύτερον, δεν απαντούν επί της ουσίας. Και η ουσία είναι η εξής: οι γιατροί δεν έχουν ανάγκη χρημάτων από δωρητές, οι γιατροί έχουν ανάγκη ασφαλούς ιατρικής λειτουργίας. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να θεσμοθετεί, όχι κίνητρα, αλλά ιατρική εξέλιξη και μοριοδότηση, ώστε αυτός που πηγαίνει στις άγονες περιοχές, να ξέρει πως μετά από κάποια χρόνια, θα μπορεί να επιλέξει ένα Νοσοκομείο μεγάλης πόλης για να πάει μετά. Αυτά είναι κίνητρα κύριοι.

Τρίτον, επειδή διαβάζω υπονοούμενα και δεν θέλω να ασχοληθώ με τη λάσπη, εκείνο που με αφορά είναι το εξής: τους προτρέπω εάν έχουν κάτι να πάνε αύριο εκεί που πρέπει, όπως αναφέρουν. Με τη διαφορά φυσικά ότι θα πάει εκεί που πρέπει και ο επιστολογράφος. Ο επιστολογράφος από άλλον Νομό. Διότι στα γραφόμενα μπορεί να συμφωνεί ο κ. Παπαδάκος, αλλά δεν τα γράφει ο κ. Παπαδάκος.

Και τέλος, το ΝΠΔΔ Ι.Σ. Αμαλιάδας μπορεί να συνδιαλέγεται και να συνομιλεί με τους πάντες, πρωτίστως όμως θα συνδιαλέγεται και θα συνομιλεί με θεσμούς αναγνωρισμένους από το επίσημο κράτος.

Θα μπορούσε να συνδιαλέγεται και με το ΣΦΙΝΑ; Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις. Και οι προϋποθέσεις είναι πως εδώ δεν θα κάνουμε ότι θέλει ο καθένας, για την δική του προβολή ή για τις καλές του τις προθέσεις. Εδώ υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Ζητήματα επιβίωσης του Νοσοκομείου. Εδώ μιλάμε δηλαδή για μπλοκάκι. Ποιο μπλοκάκι; Το μπλοκάκι είναι για 6 μήνες. Μετά, πάλι τα ίδια; Ποιος θα διασφαλίσει το Νοσοκομείο;  Ας πούμε ότι έρχεται καρδιολόγος όπως ακούγεται. Πώς θα καλύπτεται το Νοσοκομείο; Δε μπορεί να μπει χειρουργική κλινική εμπρός με έναν καρδιολόγο. Το θέμα είναι ηθικό, δεοντολογικό, νομικό και αξιακό. Πώς θα λειτουργήσουμε με ασφάλεια.

Με κατηγορούν ως Πρόεδρο του Ι.Σ. Αμαλιάδας πως όταν έστειλα το εξώδικο, έκλεισε η χειρουργική κλινική. Προφανώς. Εφόσον το ίδιο το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου το έλεγε. Εγώ έκανα εξώδικο σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία ανέφερε ότι δεν είναι ασφαλές. Δεν ήταν δική μου ανακάλυψη. Και το θεωρώ υποχρέωσή μου προς τους πολίτες.

Και ερωτώ: είχαν ενημερώσει τους πολίτες που χειρουργούσαν εάν είχαν παθολογική και καρδιολογική ασφάλεια; Αυτό το όνειδος αποκάλυψα, αυτή την ανηθικότητα αποκάλυψα.

Οι ίδιοι βέβαια, στο δελτίο Τύπου, αποδέχονται ότι γνώριζαν και απέκρυπταν από τον πολίτη ότι λειτουργούσαν ανασφαλώς. Συμμετείχαν σε αυτό το ανήθικο γεγονός, στη μη ασφαλή λειτουργία! Πώς προστάτεψαν τους πολίτες; Και ήθελαν να συμπράξει σε αυτή την παρανομία ο Ιατρικός Σύλλογος! Και απαιτούσαν  να το κρύβαμε! Ευτυχώς που το αποκάλυψε Ιατρικός Σύλλογος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας δεν πρόκειται να σταματήσει να προασπίζεται την δημόσια υγεία, αλλά και την ύπαρξη και την λειτουργία δημοσίων δομών υγείας στον Νομό. Τελεία και παύλα.

Κώστας Τσαούσης

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ