Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕγώ ξέρω να μιλάω με αλήθειες!: Είναι τελικά μια κόλλα Α4 τα...

Εγώ ξέρω να μιλάω με αλήθειες!: Είναι τελικά μια κόλλα Α4 τα έργα που εδώ και καιρό παρουσιάζετε κύριε Δήμαρχε;

Πριν καιρό, σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου,  ο Δήμαρχος κύριος Λέντζας ,είχε ισχυριστεί ότι τα έργα προς εκτέλεση που αφήσαμε ,ήταν απλά μια κόλλα χαρτί  Α4.

Ο κ. Δήμαρχος, κατά την προσφιλή του τακτική, συνεχίζει την ελλιπή πληροφόρηση (παραπληροφόρηση) του κόσμου αλλά και την οικειοποίηση των ενεργειών και των κόπων άλλων, υποστηρίζοντας ότι αυτός και η δημοτική του ομάδα μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια της Δημαρχοντίας του, έλυσε ,όλα σχεδόν τα προβλήματα του Δήμου και εκτελεί έργα, όπως,

  • Αναπλάσεις(Βάρδα-Λεχαινά-Ανδραβίδα και Βιολογικούς καθαρισμούς
  • Αλλαγή δικτύων ύδρευσης, Βάρδα-Νησί-Κάστρο και άλλα πολλά χωριά
  • Βρεφονηπιακός Βάρδας
  • OPEN MALL
  • Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας
  • Σχολεία(Ανδραβίδα-Λεχαινά-Μανολάδα)
  • Αντιπλημμυρικά έργα
  • Ασφαλτοστρώσεις-Αγροτική Οδοποιία
  • Λιμάνι Κυλλήνης(Τσιμεντοστρώσεις-Επέκταση Μώλου)

Είναι φανερό ότι ο Δήμαρχος θέλει να παρουσιάσει την δική του σταθερή θέση, που είναι η καπηλεία της δουλειάς των άλλων. Προβάλλει μόνο την υπηρεσιακή διεκπεραιωτική διαδικασία που πρέπει να γίνει για την υλοποίηση των ενταγμένων έργων και αγνοεί το όραμα, τον σχεδιασμό, την μελέτη και την επιτυχημένη διεκδίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.  Θέλει με κάθε τρόπο να παρουσιάσει τα έργα που ενέταξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή σαν δικά του.

Πολιτικά ανέντιμη η στάση του Δημάρχου!

 Δε χρησιμοποιώ τον όρο πολιτική αλητεία, αλλά είναι παράλογη και πολιτικά ανέντιμη, η προσπάθεια του Δημάρχου,  να σπεύδει να πανηγυρίζει ,οικειοποιούμενος την επιτυχία ένταξης έργων σε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο , με στόχο να εισπράξει τα οφέλη και να δείξει την πολιτική του επάρκεια

Είναι  ένας Δήμαρχος χωρίς γενναιοψυχία!

Είναι πολιτικά ανέντιμο και δηλώνει έναν άνθρωπο χωρίς γενναιοψυχία ,η μη αναφορά πως  τα έργα που παρουσίασε σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν, δανειοδοτήθηκαν, εντάχθηκαν σε προγράμματα και εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει, διότι είναι αδύνατον μέσα σε δυο μόνο χρόνια ο Δήμαρχος να καταφέρει  το ακατόρθωτο. Χωρίς να υπάρχουν χρηματοδοτήσεις είτε σε περιφερειακό, τομεακό, είτε σε κεντρικό επίπεδο ,να συμβασιοποιεί έργα και να  τα επιδεικνύει με στόμφο και αλαζονικό τρόπο.

Εμείς, με πυξίδα το όραμά μας, καταφέραμε να τρέξουμε προγράμματα και να χρηματοδοτήσουμε έργα, αναβαθμίζοντας ή δημιουργώντας νέες  απαραίτητες υποδομές και προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Υπάρχουν πάνω από 20έργα χρηματοδοτούμενα από  ΕΣΠΑ, περιφερειακά, από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, ΙΙ,  που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, δρομολογημένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή, την οποία είχα την τιμή να ηγούμαι,  ήξερε να αξιοποιεί τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους  προς όφελος του τόπου.

Για εμάς, είναι απόλυτη δικαίωση και ταυτόχρονα  μεγάλη η ικανοποίηση πως τα έργα που οραματιστήκαμε και εγκρίθηκαν παίρνουν την τελική ευθεία για να αποδοθούν  στην τοπική κοινωνία.

Για μας είναι μεγάλη ικανοποίηση ότι καταφέραμε να βάλουμε τα θεμέλια για έργα, που έχουν ολοκληρωθεί ή ήδη εκτελούνται ή θα εκτελεστούν, για να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.

Όλα τα παραπάνω τα καταφέραμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και  τα αρμόδια Υπουργεία

Δεν παραχωρούμε τίποτα!

Αφήσαμε μεγάλη παρακαταθήκη, η οποία παραδόθηκε στη νυν δημοτική αρχή και φυσικά ανήκει στο σύνολο των δημοτών και δεν πρόκειται να την  παραχωρήσουμε σε κανέναν προσωπικά!

Τον καλούμε έστω και τώρα να αλλάξει ρότα. Να συμφιλιωθεί με την αλήθεια. Ας το παραδεχτεί και στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, να εγκαταλείψει την προσπάθεια οικειοποίησης, να δουλέψει, ώστε να εντάξει νέα έργα που έχει ανάγκη ο δήμος μας.

Εδώ θα είμαστε για να επικροτούμε τις επιτυχίες, αν υπάρξουν και να στηλιτεύουμε τα ψεύδη που μέχρι τώρα κυριαρχούν.

Εμείς διαβεβαιώνουμε την Δημοτική Αρχή και τους πολίτες του Δήμου μας ,ότι στη διεκδίκηση και ωρίμανση προτάσεων θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί οι υποδομές και τα έργα ανήκουν  στους κατοίκους του Δήμου.

Οι πολίτες του Δήμου μας. ξέρουν να κρίνουν και να εκτιμούν αυτούς που προσπαθούν, που μιλούν με αλήθειες και που μπορούν να τους κοιτούν στα μάτια.

Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ

Επικεφαλής «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ