Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με επαγγελματίες μεταφορείς μαθητών: Στόχος η...

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με επαγγελματίες μεταφορείς μαθητών: Στόχος η βελτίωση του έργου μεταφοράς των μαθητών

   Η βελτιστοποίηση του έργου μεταφοράς μαθητών και η επίλυση των όποιων προβλημάτων εντοπίζονται, εν τη γενέσει τους, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, χθες το πρωί, με τους επαγγελματίες που εμπλέκονται στο εν λόγω έργο.

   Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας και συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης του ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας και εκπρόσωποι Ενώσεων Aυτοκινητιστών (ιδιοκτητών ΤΑΞΙ) καθώς επίσης οι προϊστάμενοι των αρμόδιων τμημάτων Προμηθειών και Παιδείας της Π.Ε Ηλείας, Δημήτρης Ντοάς και Δημήτρης Παπαδημητρίου αντίστοιχα.

   Ο κ. Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε όλους για την συνδρομή τους στην ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους, σημειώνοντας πως η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τα λιγότερα προβλήματα από κάθε άλλη χρονιά, χάρη στον έγκαιρο και καλό συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών, οι εργαζόμενοι των οποίων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να αρχίσει η σχολική χρονιά με τις καλύτερες κατά το δυνατό συνθήκες, στο κομμάτι της μεταφοράς. «Τα όποια προβλήματα υπήρξαν, ήταν μεμονωμένα και επιλύθηκαν στις πρώτες 2-3 ημέρες», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος. Αναγνώρισε ότι το σημαντικότερο εκ των προβλημάτων είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποπληρωμή του έργου τους, και τους γνωστοποίησε τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από την Περιφερειακή Αρχή (σ.σ τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της ΠΔΕ) προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του ζητήματος αυτού. Τέλος, ζήτησε από τους ίδιους τις προτάσεις τους για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου, προς όφελος και των μαθητών αλλά και των ίδιων των μεταφορέων.

   Οι μεταφορείς, ευχαρίστησαν τον κ. Γιαννόπουλο για την πρωτοβουλία, κάνοντας μάλιστα λόγο για «πρωτόγνωρη διαδικασία δημοκρατικού προγραμματισμού», υπογράμμισαν την άριστη συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

   Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, στις δηλώσεις του, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τα λιγότερα προβλήματα από κάθε άλλη χρονιά. Η μεταφορά των μαθητών είναι μια δυναμική και εξελισσόμενη διαδικασία, η οποία διαμορφώνεται με την προσθήκη δρομολογίων, τα οποία προκύπτουν μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όσο καλός κι αν είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός, πάντα να υπάρχουν κάποια τέτοια, μικρά κενά. Όμως, θα αντιμετωπίζονται – όπως έγινε και φέτος – από τις Υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας με τις προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες». Όσον αφορά δε στο ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνταν στο παρελθόν, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι με την τελική τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας της ΠΔΕ, το ζήτημα θα λυθεί οριστικά. «Το θέμα αυτό θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ελπίζω ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα αντιληφθούν την σημασία του και θα το υπερψηφίσουν. Με την έγκρισή του λοιπόν, η μερική αυτοτέλεια των Οικονομικών Υπηρεσιών της Π.Ε Ηλείας, θα επιλύσει πολλά διαδικαστικά ζητήματα που δημιουργούσαν καθυστερήσεις στην πληρωμή του έργου της μεταφοράς των μαθητών προς τους αναδόχους», δήλωσε τέλος ο κ. Γιαννόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ