Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΖαχάρω: Δέος προκαλεί ο υπεραιωνόβιος πλάτανος του 8ου αιώνα μ.Χ.

Ζαχάρω: Δέος προκαλεί ο υπεραιωνόβιος πλάτανος του 8ου αιώνα μ.Χ.

Βρίσκεται στην περιοχή «Κουντούτα» του Δήμου Ζαχάρως

Δέος προκαλεί ο υπεραιωνόβιος πλάτανος, κοσμεί τον δήμο Ζαχάρως, από τον 8ο αιώνα μ.Χ.. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» το υπεραιωνόβιο δέντρο που βρίσκεται στην περιοχή «Κουντούτα» του Δήμου Ζαχάρως εξετάστηκε πριν από μερικές ημέρες από ειδική επιτροπή η οποία θεωρεί ότι,  μοναδικός αυτός υπεραιωνόβιος πλάτανος της Δυτικής Ελλάδας έχει ηλικία μεγαλύτερη των 1300 ετών.

Στην περιοχή της Ζαχάρως, ο συγκεκριμένος πλάτανος είναι γνωστός ως πλάτανος του «Κώτσαλου» (Αδαμόπουλου), ενώ από μαρτυρίες των μελών της οικογένειας, υπήρξε εκτός από σημείο αναφοράς της περιοχής και βοηθητικός χώρος διαμονής τους τα καλοκαίρια, καθώς το επέτρεπε το τεράστιο μέγεθός του εξωτερικά και εσωτερικά. Οι κάτοικοι θαυμάζουν την πολυπλόκαμη ανάπτυξη του, όταν είναι γυμνός από φυλλωσιά και δεν φαντάζονται τι έχουν «δει τα μάτια του».

Τα μυστήρια που κρύβει το υπεραιωνόβιο πλατάνι είναι πολλά… και σίγουρα δύσκολα θα τα ανακαλύψουμε. Τα αιωνόβια δέντρα αποτελούν σύμβολο σοφίας, μακροζωίας, ιερότητας, φανερώνουν την αυθεντικότητα της φύσης και με την ιστορία των τόπων και των ανθρώπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ