Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔήμαρχος Ζαχάρως: «Να λειτουργήσει το κάμπινγκ για την ανάπτυξη του τόπου...

Δήμαρχος Ζαχάρως: «Να λειτουργήσει το κάμπινγκ για την ανάπτυξη του τόπου μας»

Στην αξιοποίηση του κάμπινγκ Ζαχάρως, σε συνδυασμό με  τα εμπόδια που δημιουργεί το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, όσον αφορά και την επαναλειτουργία του παρά θιν΄αλός, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Αναλυτικότερα  ο κ. Αλεξανδρόπουλος δήλωσε τα εξής στην «ΠΡΩΤΗ»:

«Το κάμπινγκ Ζαχάρως είναι έκτασης 135 στρ από το σύνολο των 140  στρ του Κτήματος Ζαχάρως στο οποίο βρίσκεται και το παρά θιν’  αλός. Η διαφοράπου υπάρχει έγκειται στο   ότι το κάμπινγκ είναι εκτός του οικισμού Αγίου Νικολάου και σύμφωνα με το άρθρο 7 του  Π.Δ. επιτρέπεται επισκευή και εκσυγχρονισμός υπαρχόντων κτιρίων. Είναι μια έκταση πολύ κοντά στη θάλασσα, σε αμμώδη περιοχή με αρκετά πεύκα και άλλα δέντρα και μπορεί να αξιοποιηθεί  διότι έχει τη βασική υποδομή, από κάποιον διαχειριστή.  Η  διαδικασία βεβαίως θα αποφασιστεί  μετά από λεπτομερή συζήτηση με την ΕΤΑΔ  που είναι ιδιοκτήτης της περιοχής αυτής. Η διαφορά από το παρά θιν’  αλός είναι ότι αυτό βρίσκεται δυστυχώς εντός της οικιστικής περιοχής του Αγ. Νικολάου, σύμφωνα με το βόρειο σύνορο της περιοχής αυτής. Όπως καταλαβαίνετε η συζήτηση είναι πολύ σοβαρή διότι θα πρέπει να εξεταστούν  αρκετές λεπτομέρειες με την ΕΤΑΔ, αφού για  πρώτη φορά πάρθηκε πρωτοβουλία από το δήμο Ζαχάρως και κατά μεγάλη πλειοψηφία απόφαση να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση προκειμένου αν είναι δυνατόν , ακόμα και την επόμενη καλοκαιρινή σαιζόν να μπορέσει να λειτουργήσει  αυτό το κάμπινγκ για την ανάπτυξη του τόπου μας. Δεν έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες μετά από τους περιορισμούς που επιβάλλει το Π.Δ., δείγμα των οποίων έχουν  λάβει οι πολίτες από την εντολή να εμποδίσουμε τον κόσμο ώστε να μην πιέζεται τουριστικά, όπως αναφέρεται, η παραλία, προκειμένου να μην οχλούνται οι καρέτα-καρέτα, που όπως είναι γνωστό στην περιοχή του δήμου Ζαχάρως, δεν υπάρχουν σε αριθμό που να αποτελούν  προστατεύσιμο είδος».

Εξάλλου αναφορικά με την αξιοποίηση του τουριστικού περιπτέρου Ζαχάρως, ο κ. Αλεξανδρόπουλος επεσήμανε τα εξής:

«Το παρά θιν αλός σύμφωνα  με το Π.Δ. το αξιοποίησε ο αντίδικός μας που είναι ο   προηγούμενος διαχειριστής, στα πλαίσια των όσων  περιλαμβάνονται για την προστασία της φύσης στο Π.Δ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει το Π.Δ. με τους όρους που βάζει, αλλά  και τα ασφαλιστικά μέτρα από το Εφετείο, το οποίο θα  αποφασίσει οριστικά τον ερχόμενο Οκτώβριο., μετά τις δύο αναβολές που υπήρξαν. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα της εκδίκασης της υπόθεσης  να είναι προς όφελος του δήμου, να επιτρέπεται δηλαδή η επισκευή και ο εκσυγχρονισμός του παρά θιν’ αλός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ