Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΤο Μυστικό Τραγούδι του Γιώργου Βούκανου: Προβάλλει το εμβληματικό κάστρο Χλεμούτσι και...

Το Μυστικό Τραγούδι του Γιώργου Βούκανου: Προβάλλει το εμβληματικό κάστρο Χλεμούτσι και τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης σε ολόκληρο τον κόσμο

Ποιος θα μπορούσε ξεχάσει το καλοκαίρι του 2020 με τους αυστηρούς περιορισμούς του COVID και τις αναβολές πολλών εκδηλώσεων και Φεστιβάλ σε ολόκληρη την επικράτεια. Στο επιβλητικό Κάστρο Χλεμούτσι όμως γεννιόταν κάτι μοναδικό. Το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής, Γιώργος Βούκανος, προετοίμαζε με μεθοδικότητα και πολύ κόπο εν μέσω Lock Down κάτι που φάνταζε αρκετά δύσκολο και ίσως ακατόρθωτο. Τον ερχομό της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ για πρώτη φορά στο Κάστρο Χλεμούτσι και την κάλυψη της από την Κρατική Τηλεόραση για να ερμηνεύσει το βραβευμένο με Tourism Awards 2020 έργο του «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου». Με ένα καταιγισμό τηλεοπτικών σποτ και συνεντεύξεων από την Κρατική Τηλεόραση ανακοινώνεται τόσο η συναυλία, με απευθείας συνδέσεις από το Χλεμούτσι, όσο και με αφιερώματα στην Κρατική Τηλεόραση από τις πρόβες και την παράσταση με ένα καστ περίπου 100 συντελεστών (μουσικοί, καλλιτέχνες, τηλεοπτικό συνεργείο και τεχνικοί). Το «Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου» μαγνητοσκοπείται και περιμένουν όλοι με ανυπομονησία την μετάδοση του.

Αυτό το επίσης δύσκολο καλοκαίρι του 2021 ανακοινώνεται ο εορτασμός των 10 ετών από την ίδρυσή του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης με ένα πλήθος εκδηλώσεων, αλλά με ξεκίνημα την ναυαρχίδα του Φεστιβάλ «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου» που αλλάζει μορφή και δημιουργείται ένα νέο μαγευτικό έργο με πρωτοπόρες τεχνολογίες, 3D Animation και 3d Hologram, νέα τραγούδια και νέες ενορχηστρώσεις από τον Γιώργο Βούκανο. Δυστυχώς, όμως, οι καταστροφικές πυρκαγιές σταματούν το ξεκίνημα του, αφού με την ευαισθητοποίηση στα τραγικά γεγονότα και τη συμπαράσταση στους  πυρόπληκτους, πολύ σωστά ανακοινώνεται από τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα η αναβολή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας καθώς και άλλων Φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως του Ελληνικού Φεστιβάλ, των Φεστιβάλ της Ηλείας, των εκδηλώσεων της Περιφέρειας κ.α. για να δοθούν νέες ημερομηνίες αργότερα. Σε αυτό το κενό διάστημα μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το Φεστιβάλ και τους συντελεστές του έργου! Ανακοινώνεται η μετάδοση του έργου σε 1η Παγκόσμια Προβολή για 12 Αυγούστου από την ΕΡΤ2, ΕΡΤworld για την Ομογένεια, ERTflix, Live Streaming και on demand έως 12 Σεπτεμβρίου. Και το ταξίδι του Μυστικού Τραγουδιού ξαναρχίζει με ένα εντυπωσιακό τηλεοπτικό Σποτ της ΕΡΤ από το εμβληματικό Κάστρο Χλεμούτσι!

Το παραμύθι ξεκινά και αρχίζουν ξεχύνονται οι μαγευτικές μελωδίες και τραγούδια του Γιώργου Βούκανου, οι εντυπωσιακές εικόνες από το εμβληματικό Κάστρο Χλεμούτσι, οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί και εντυπωσιακές ερμηνείες από την εξαιρετική Άντα Αθανασοπούλου και τον Δώρο Δημοσθένους. Το μαγευτικό παραμύθι της Μαίρης Βούκανου ζωντανεύει με την ονειρική αφήγηση του Αστέρη Πελτέκη που έχει και την σκηνοθετική επιμέλεια του κειμένου, και της ταλαντούχας Χρύσας Ρώμα. Το «White Rose», η «Πανσέληνος», το «Μέλι μου κι Αστέρι μου», αλλά και νέα τραγούδια σε στίχους Έφης Παναγοπούλου όπως η «Κυρά της Θάλασσας» και «Στα Αστέρια» προστίθενται σε αυτό το δημοφιλές παραμύθι και εντυπωσιάζουν. Οι αέρινες Χορογραφίες της Δημήτρας Μπέρτσου με παρτενέρ τον Χάρη Διαμαντόπουλο μας παρέσυραν στον κόσμο του παραμυθιού. Με την εξαιρετική τηλεσκηνοθεσία του Χρήστου Φασόη, δημιουργείται ένα μοναδικό τηλεθέαμα που παρουσιάζει το Χλεμούτσι με ένα μοναδικό τρόπο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με την διεύθυνση του καταξιωμένου Μαέστρου Γιώργου Αραβίδη ερμηνεύει μοναδικά το «Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου». Ο Γιώργος Βούκανος με τις ενορχηστρώσεις και τις συνθέσεις του δημιουργεί ένα μοναδικό ζωντανό Soundtrack μια μουσική παρακαταθήκη για την περιοχή και το Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης που πέρασε τα στενά όρια του Δήμου και ακούγεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου θα συνεχίσει το ταξίδι του στις 22 Αυγούστου στις Νύχτες Πανσελήνου του Υπουργείου Πολιτισμού και στις 8 Σεπτέμβριου με την νέα του μορφή. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ