Από το Σώμα Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αμαλιάδας: Συνδρομή στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών και συλλογή τροφίμων

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αμαλιάδας, στις 4 Αυγούστου 2021, έλαβε τηλεφωνικώς αίτημα από την  Πολιτική Προστασία ΠΕ Ηλείας,  για συνδρομή σε δασική πυρκαγιά  που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Αμέσως, ο Αρχηγός  των  Σαμαρειτών Αμαλιάδας, ανέφερε στον  Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο  Αυγερινό  την τρέχουσα κατάσταση, ο οποίος έδωσε εντολή για άμεση κινητοποίηση.

Έπειτα από  επικοινωνία με τον  κ. Κωνσταντίνο  Μπαλκάμο, Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ, Εθελόντριες Σαμαρείτισσες και Εθελοντές Σαμαρείτες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Αμαλιάδας, με πλήρη εξοπλισμό  και υγειονομικό υλικό,  εγκατέστησαν σταθμό Α΄ Βοηθειών  στην Πυροσβεστική υπηρεσία της Αρχαίας Ολυμπίας και πραγματοποιούσαν περιπολίες στην περιοχή παρέχοντας  επιτυχώς τις Α΄ Βοήθειες σε τραυματισμούς  εξαιτίας των πυρκαγιών σε πολίτες και πυροσβέστες.  Παράλληλα,  Εθελόντριες Σαμαρείτισσες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Αμαλιάδας,  πρόσφεραν φροντίδα   και σε  τετράποδους φίλους,  τρομαγμένους από την πύρινη λαίλαπα.

Τις επόμενες  ημέρες, έπειτα από συνεννόηση με τον  Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ,  κ. Κωνσταντίνο  Μπαλκάμο,  Εθελόντριες Σαμαρείτισσες και Εθελοντές Σαμαρείτες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Αμαλιάδας, επιχείρησαν με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Λιναριά,  στου Λάλα, στην  Αγιά Μαύρα  και στο συντονιστικό κέντρο στον Πύργο.

Την  Κυριακή  8 Αυγούστου, τρία φορτηγά  με τρόφιμα, φάρμακα, νερά και ζωοτροφές, έφθασαν από τις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ.   στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο, έπειτα από  εντολή του Πρόεδρου του Ε.Ε.Σ.,  Dr Αντωνίου Αυγερινού.

Επίσης, στο Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Αμαλιάδας, με μέριμνα της Προέδρου του Τμήματος κ. Ασπασίας Σμυρνή γίνεται συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους  κάθε Τρίτη  και ώρες 19:00-22:00 ή οποιαδήποτε ημέρα σε  συνεννόηση με τον Αρχηγό Σαμαρειτών Αμαλιάδας, στο 6975713425.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ