Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟμόφωνο ψήφισμα για τους πυρόπληκτους της Κύπρου εξέδωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο...

Ομόφωνο ψήφισμα για τους πυρόπληκτους της Κύπρου εξέδωσε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

Συμπαράστασης στους πληγέντες

από τις φονικές πυρκαγιές

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, κατά την χθεσινή τακτική συνεδρίασή του, το ψήφισμα συμπαράστασης προς τον κυπριακό λαό που επλήγη πρόσφατα από φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές.

Προς την κατεύθυνση της έμπρακτης συμπαράστασης προς τους πληγέντες κατοίκους της Κύπρου,  ήδη το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών της Μεγαλονήσου  (το οποίο έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου όλα τα θέματα βοήθειας και αποκατάστασης),  προκειμένου να εξεταστεί ο καταλληλότερος τρόπος συνεργασίας στην κατεύθυνση της παροχής βοήθειας ή και τεχνογνωσίας.

 Μάλιστα ο κ. Αντωνακόπουλος είχε για το θέμα αυτό συνάντηση και με το Δασάρχη Πύργου κ. Παναγιώτη Λάττα, ο οποίος κι αυτός το ίδιο διάστημα συνομιλεί με τις ανάλογες υπηρεσίες της Κύπρου, όπου συζήτησαν εκτενώς πλαίσιο συνεργασίας προς αυτή την κατεύθυνση. 

Το Ψήφισμα

Αναλυτικά το ψήφισμα που ανέγνωσε κατά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νώντας Κυριαζής, έχει ως εξής:

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον κυπριακό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Μεγαλόνησο με πολύ δυσμενείς συνέπειες.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές οι σκέψεις μας είναι με εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Μπροστά σε μια τέτοια, κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή, στεκόμαστε με δέος, εκφράζονταςτην αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Κύπρο. Καθώς και τον απεριόριστο σεβασμό μας σε όλους τους αφανείς ήρωες που είτε εθελοντικά είτε λόγω επαγγέλματος, έδωσαν τιτάνιες μάχες και πρόσφεραν την βοήθειά τους σε εκείνες τις τόσο δύσκολες στιγμές.Η Κύπρος δεν είναι μόνη. Όπως δεν ήμασταν και εμείς μόνοι στις φονικές πυρκαγιές του 2007. Όλος ο λαός της Κύπρου ήταν κοντά μας. Μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε και να επουλώσουμε τις πληγές μας. Μια ανθρώπινη σχέση αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας που μετρά τουλάχιστοναπό το ‘74 και φτάνει μέχρι σήμερα, κι αποδεικνύει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν σύνορα και τα χιλιόμετρα μηδενίζονται.

Η Κύπρος έζησε την μεγαλύτερη τραγωδία της μετά το 1974 και ελπίζουμε να είναι η τελευταία.

Είμαστε πάντα δίπλα στους αδελφούς Κυπρίους, έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και την τεχνογνωσία μας».

Για το ζήτημα  της Κύπρου  έκαναν παρεμβάσεις οι επικεφαλής παρατάξεων κ.κ. Αντ. Καράμπελας και Χάρης Μιχαλακόπουλος, οι οποίοι ζήτησαν να υπάρξει έμπρακτη συμπαράσταση μετά από επιτόπιες επισκέψεις,  ενώ ο δημοτικός σύμβουλος και τ. δήμαρχος  του πρώην δήμου  Ωλένης κ. Γιαν. Παναγόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στη μεγάλη βοήθεια που είχε λάβει τότε ο πυρόπληκτος δήμος.

Στην αρχή της συνεδρίασης εξάλλου σε ειδική συνεδρίαση  συζητήθηκε το  θέμα της έγκρισης  των οριστικών οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμός, κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης,) του Δήμου οικ. έτους 2019, το οποίο τελικά αναβλήθηκε προκειμένου να αποσταλεί στη γραμματεία του Δ.Σ. η  έκθεση των ορκωτών λογιστών.

Η συνεδρίαση  συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ  με τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ