Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣυνάντηση δημάρχου Πύργου με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών

Συνάντηση δημάρχου Πύργου με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών

Κατατέθηκαν προτάσειςμελέτες

για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Παν. Αντωνακόπουλος: «Αποδοτική η συνάντηση με τον κ. Πέτσα, θετική ανταπόκριση για χρηματοδοτήσεις»

Με έναν πλήρη φάκελο 13 ώριμων μελετών-προτάσεων για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προς χρηματοδότηση, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ επισκέφτηκε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, μαζί με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Γιώργο Καραστέργιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα με τον κ. Πέτσα να φανερώνει έκδηλο ενδιαφέρον για τις μελέτες των προτάσεων.

Πρόκειται για συνολικά 11 έργα του Δήμου Πύργου και ακόμα δύο μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΠ και του Διαβαθμιδικού, που όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών, στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής «Αντώνης Τρίτσης», θα ενταχθούν προς χρηματοδότηση μελέτες, ανάλογα με τη θεματολογία της συνεδρίασης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την συνάντηση με τον κ. Πέτσα. Η αντίδραση του σε όλες μας τις προτάσεις για χρηματοδότηση ήταν πολύ θετική.

Πήραμε τη διαβεβαίωση ότι στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής «Αντώνης Τρίτσης» θα εντάξει προτάσεις μας, ανάλογα με τη θεματική  της συνεδρίασης. Καταθέσαμε προτάσεις του Δήμου, της ΔΕΥΑΠ και του Διαβαθμιδικού, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ. Επίσης ζητήσαμε μια έκτακτη βοήθεια ύψους 100.000 ευρώ για τις δράσεις του Δήμου σε θέματα αποκαταστάσεις βλαβών στα δίκτυα, κυρίως στην ύδρευση.

Επίσης απευθύναμε πρόσκληση στον Υπουργό να έρθει στον Πύργο. Ήταν πολύ θετικός στο να έρθει το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς έχει αναλάβει και τον συντονισμό των εμβολιασμών, που όπως τονίσαμε μπορούμε να βοηθήσουμε σ’ αυτόν τον τομέα».

Οι προτάσεις

Συνολικά οι προτάσεις που κατατέθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι για τα εξής έργα:

– “Ενεργειακή Αναβάθμιση ΕΕΛ Πύργου με χρήση ΑΠΕ”, προϋπολογισμού 1.699.000 ευρώ Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού καθώς και η συντήρηση και λειτουργία του για ένα έτος, ενώ παράλληλα περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση ενεργοβόρων βασικών καταναλωτών καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση συνολικού συστήματος ενεργειακής βελτιστοποίησης της λειτουργίας τους. Αποτέλεσμα αυτών είναι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Πύργου και η αποδοτικότερη λειτουργία της.

– “Προμήθεια e-Πλατφόρμας για την οικονομική ανάπτυξη και προβολή της Επιχειρηματικής – Τουριστικής δραστηριότητας και Πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πύργου”, προϋπολογισμού 372.000 ευρώ.

– “Αγροτική οδοποιία Δήμου Πύργου”, προϋπολογισμού 3.584.104 ευρώ.

– “Αστικές Παρεμβάσεις Ανατολικής Πλευράς πόλεως Πύργου” (με υποέργα, Ανάπλαση συμπλέγματος οδών Ανατολικού τμήματος σχεδίου πόλης Πύργου και Βελτίωση κι αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών Πολιτιστικού Πάρκου περιοχής Κούβελου), προϋπολογισμού 2.836.200 ευρώ.

– “Μελέτη Κατασκευής 1ου Γενικού Λυκείου Πύργου” (σύνταξη των οριστικών και των μελετών εφαρμογής που απαιτούνται, καθώς και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης), προϋπολογισμού 724.675 ευρώ.

– “Βελτίωση – Αναβάθμιση Αθλητικών εγκαταστάσεων και Σχολικών κτιρίων Δήμου Πύργου” (με υποέργα Βελτίωση κι επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, συντήρηση κι επισκευή σχολικών κτιρίων κι αύλειων χώρων, και επισκευή και βελτίωση Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Δ. Πύργου),  προϋπολογισμού 485.000 ευρώ.

– “Ενεργειακή Αναβάθμιση 3ου Γυμνασίου Πύργου”, προϋπολογισμού 446.200 ευρώ

– “Σύστημα ενοποίησης Υποδομών και Πληροφοριών για την αναβάθμιση της Διοικητικής ικανότητας διαχείρισης του Δήμου Πύργου”,  προϋπολογισμού 1.518.918 ευρώ.

– “Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στο Δήμο Πύργου” (προμήθεια επτά ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών και του απαραίτητου εξοπλισμού φόρτισης, για την κάλυψη αναγκών Υπηρεσιών του Δήμου), προϋπολογισμού 1.825.474 ευρώ

– “Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (Προσεισμικός έλεγχος) για το Δήμο Πύργου”, προϋπολογισμού 48.994 ευρώ.

– “Έξυπνες γωνίες Ανακύκλωσης Δήμου Πύργου” (δίκτυο ανακύκλωσης για τη Διαλογή στην πηγή τεσάρων ρευμάτων αποβλήτων, Πλαστικό, Μέταλλο, Γυαλί, Χαρτί), προϋπολογισμού 2.341.120 ευρώ.

– “Προμήθεια και εγκατάσταση τηλεμετρικού συστήματος εξασφάλισης ποσοτικής και ποιοτικής επάρκειας του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας”, προϋπολογισμού 2.417.628 ευρώ.

– “Γενικό Σχέδιο Ύδρευσης και Σχέδιο Ασφάλειας Νερού ΔΕΥΑ Πύργου”, στον Άξονα Προτεραιότητας «Τοπική ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος αυτού αναφορικά με τη «Σύνταξη/Επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan) και Σύνταξη/Επικαιροποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού».

Με το Σ. Α.Ν. διασφαλίζεται η ποιότητα του παρεχόμενου πόσιμου νερού στους καταναλωτές με την εφαρμογή ενός λεπτομερούς σχεδίου ανάλυσης ρίσκου υφισταμένων συνθηκών και διαδικασιών λειτουργίας που περιλαμβάνει όλα τα στάδια διαχείρισης νερού από το σημείο υδροληψίας μέχρι τη βρύση του καταναλωτή. Συγκεκριμένα, διασφαλίζουν: την ελαχιστοποίηση παρουσίας ρυπαντών στο πόσιμο νερό από την πηγή, τη σωστή επεξεργασία του ύδατος ώστε να είναι κατάλληλο για πόση, τη σωστή διανομή σε δίκτυα ύδρευσης ανεξάρτητα του μεγέθους των δικτύων αυτών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ