Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ - «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Μαρίνος: «Προτεραιότητα η παιδική προστασία»

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ – «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Μαρίνος: «Προτεραιότητα η παιδική προστασία»

Συμφωνία για υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πηνειού και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναμένεται να υπογράψουν το αμέσως προσεχές διάστημα ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης που είχε ο Δήμαρχος με εκπροσώπους του Οργανισμού και συγκεκριμένα τον κ. Γιάννη  Λαμπρόπουλο  μέλος του ΔΣ , τον  κ. Δημήτρη Αγγελόπουλο  συντονιστή Δυτικής Ελλάδος  και  την κ. Κατερίνα Λιακόπουλου Κοινωνική Λειτουργό, στο μέγαρο Σισίνη στη Γαστούνη.
 
Με την υπογραφή του Συμφώνου Μνημονίου Συνεργασίας οι δύο πλευρές θα ξεκινήσουν κοινή προσπάθεια με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, για ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, αναλαμβάνοντας την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και πιο άμεση υποστήριξη των παιδιών.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γ. Λαμπρόπουλος δήλωσε:

«Έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε στον Δήμο Πηνειού με τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο  με τον οποίο συζητήσαμε θέματα που έχουν να κάνουν με την παιδική προστασία , για διάφορες δομές και δράσεις που θα γίνουν από  το «Χαμόγελο του Παιδιού»  στον Δήμο Πηνειού. Διαπιστώσαμε ότι η άποψή του είναι ιδιαίτερα θετική  και ελπίζουμε και σε ένα Μνημόνιο συνεργασίας  που θα υπογραφεί μεταξύ του Δημάρχου και του προέδρου μας κ. Γιαννόπουλου »

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος δήλωσε:

«Μας έγινε πρόταση για υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, σε θέματα που αφορούν στην παιδική φροντίδα, στην παιδική προστασία. Επίσης συζητήσαμε για την από κοινού ανάπτυξη δομών και δράσεων , που θα υπηρετούν όλα τα παιδιά. Διαβεβαιώνω  τους σημερινούς μας επισκέπτες ότι από σήμερα μπορούν να θεωρούν υπογεγραμμένο το Μνημόνιο, Σύμφωνο Συνεργασίας, όχι μόνο στα χαρτιά γιατί αμέσως θα ξεκινήσει το στάδιο εφαρμογής  των προτάσεων που θα μνημονεύονται στο συγκεκριμένο έγγραφο που θα υπογραφεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ