Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΜΚΟ ζήτησε από οικογένεια Κούρδων να «μεταναστεύσει» από τη Ζαχάρω στα Γιάννενα

ΜΚΟ ζήτησε από οικογένεια Κούρδων να «μεταναστεύσει» από τη Ζαχάρω στα Γιάννενα

Προκειμένου να τους δοθεί επίδομα 500€

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ΜΚΟ επικοινώνησε με οικογένεια Κούρδων που διαμένει εδώ και ένα χρόνο στη περιοχή της Ζαχάρως λέγοντας τους ότι θα πρέπει να μετακομίσουν στα Γιάννενα εάν θέλουν να λάβουν ειδικό επίδομα 500€. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» με τον πατέρα επικοινώνησαν μέλη της ΜΚΟ και τον ενημέρωσαν ότι για να λάβει ο ίδιος και η οικογένεια του το ειδικό επίδομα θα πρέπει να φύγουν από τη περιοχή της Ζαχάρως και να πάνε στα Γιάννενα.

Ο πατέρας τους εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό καθώς ο ίδιος και η οικογένεια του διαμένουν εδώ και περίπου έναν χρόνο στη περιοχή της Ζαχάρως όπου διαμένουν και συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ ο γιος του Λαουί πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο της Ζαχάρως, συνεπώς μία τέτοια μετακίνηση δεν θα ωφελούσε την οικογένεια καθώς θα αναγκάζονταν να «ξεκόψουν» και πάλι από τα συγγενικά τους πρόσωπα ενώ και τα δύο παιδιά της οικογένειας θα έπρεπε και πάλι να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό τόπο.

Εξήγησε μάλιστα στα μέλη της ΜΚΟ ότι στη περιοχή της Ζαχάρως του έχει παραχωρηθεί ένας χώρος διαμονής από τον πρώην δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο. Ο ίδιος ο πατέρας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, είναι άριστος τεχνίτης αλουμινίου και εργάζεται περιστασιακά προκειμένου ο ίδιος και η οικογένεια του να μπορέσουν να επιβιώσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια, τα στοιχεία της οποία βρίσκονται στην διάθεση της «Πρώτης» έχουν ήδη αιτηθεί άσυλο στην χώρα μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ