Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές…

Της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Αναστασίας Ζήρου – Κάπου, από την παράταξη του δημάρχου Ζαχάρως

Τι αναφέρει σε απάντησή του ο κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος

Στην «απουσία ουσιαστικής επικοινωνίας και την έλλειψη εποικοδομητικής συνεργασίας», αποδίδει η κ. Αναστασία Ζήρου – Κάπου, την ανεξαρτητοποίησή της από την παράταξη του δημάρχου Ζαχάρως κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

Η κ. Ζήρου, σύζυγος του γνωστού  και επιτυχημένου επιχειρηματία  κ. Αν. Κάπου,  είχε καθήκοντα Αντιδημάρχου Πολιτισμού, γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και προέδρου Πρωτοβάθμιας Επιτροπής  στο δήμο Ζαχάρως.

Στην επιστολή της συγκεκριμένα η κ. Ζήρου– Κάπου αναφέρει τα εξής:

 «Κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, κύριε Δήμαρχε, συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, αγαπητοί συνδημότες με αυτήν την επιστολή θέλω να σας πληροφορήσω για την ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική ομάδα της Νέας Δημοτικής Αρχής με την οποία εκλέχθηκα δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του 2019.

Με την συμμετοχή μου σε αυτές τις εκλογές οραματίστηκα και υποσχέθηκα στους συνδημότες μου να πάμε τον δήμο Ζαχάρως ένα βήμα προς την ανάπτυξη.

Πίστεψα ότι μπορώ να βοηθήσω να κάνουμε την ζωή στην πόλη μας ομορφότερη και την καθημερινότητά μας πιο ευχάριστη.

Γνωρίζω ότι οι αλλαγές γίνονται βήμα-βήμα όμως νιώθω ότι σε αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν όχι μόνο δεν κάναμε ουσιαστικά βήματα προς τα εμπρός, αλλά κινούμαστε ως Δήμος προς τα πίσω.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ορθή λειτουργία των θεσμών, έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Επίσης θέλω να τονίσω την απουσία ουσιαστικής επικοινωνίας και την έλλειψη εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ μας.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για διαφάνεια – ισοτιμία – δικαιοσύνη ασκώντας έλεγχο για σωστή διοίκηση κάνοντας ουσιαστική αντιπολίτευση ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος.

Θέλω να διαβεβαιώσω όσους με επέλεξαν και με στήριξαν στις εκλογές ότι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ σε αυτά που υποσχέθηκα αλλά και στις προσδοκίες τους για εμένα.

Υ.Γ. : Θα ήθελα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απαλλαγή μου από τα καθήκοντα ως γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, προέδρου Πρωτοβάθμιας Επιτροπής και Αντιδημάρχου πολιτισμού.

Με εκτίμηση
Αναστασία Ζήρου».

Ο δήμαρχος Ζαχάρως

Εξάλλου από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαχάρως, σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της  κ. Ζήρου υπογράμμισε:

«Η κ. Ζήρου Αναστασία για δικούς της λόγους επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί και είναι δικαίωμά της. Δεν θα σχολιάσουμε την απόφασή της. Η δουλειά που αναλάβαμε είναι δύσκολή και θα την φέρουμε σε πέρας με προσήλωση στους στόχους και τις  δεσμεύσεις μας.  Η Νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζαχάρως συνεχίζει την πορεία της αταλάντευτα για την ανόρθωση του Δήμου μας.Απαιτείται χρόνος και η βελτίωση έρχεται βήμα – βήμα».

Να τονιστεί ότι η ανεξαρτητοποίηση της κ. Ζήρου-Κάπου, έρχεται μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου Τουρισμού και στελέχους της παράταξης κ. Παν. Παναγόπουλου,  με αφορμή  τις  αρνητικές εξελίξεις που υπάρχουν γύρω από την επαναλειτουργία του Παρά θιν’ αλός Ζαχάρως.

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ