Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Προειδοποίηση» Μητσοτάκη για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

«Προειδοποίηση» Μητσοτάκη για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Νέα «μεταρρύθμιση» ενόψει

Η αναφορά του πρωθυπουργού «αδιανόητο να υπάρχουν δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20-30 χιλιομέτρων» αφορά και την Ηλεία

Δυστοπική για την Ηλεία είναι η ανάγνωση της δήλωσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή» την περασμένη Τρίτη.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός: «Είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε -και δυστυχώς αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας- δύο νοσοκομεία σε απόσταση 20-30 χιλιομέτρων και τα δύο νοσοκομεία να αποδεικνύεται τελικά ότι είναι προβληματικά. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτούς τους τοπικισμούς και αυτές τις αναχρονιστικές αντιλήψεις, να σχεδιάσουμε έναν ορθολογικό χάρτη υγείας, να μετατρέψουμε νοσηλευτικές μονάδες σε μονάδες που μπορεί να παρέχουν άλλες υπηρεσίες, π.χ. παρηγορητική φροντίδα, αλλά να εξορθολογήσουμε επιτέλους τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας. Εάν δεν το κάνουμε τώρα, θα έχουμε χάσει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και καλώ και όλα τα κόμματα να συμμετέχουν σε αυτόν τον δημόσιο διάλογο, με κριτήριο τι είναι καλύτερο για τον ασθενή, για το σύστημα υγείας. Και να αφήσουμε στην άκρη τα όποια τοπικά συμφέροντα στο παρελθόν μας εμπόδισαν από το να κάνουμε τέτοιες μεγάλες παρεμβάσεις».

Είναι ξεκάθαρο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε περιπτώσεις Νοσοκομείων ανά τη χώρα, όπως αυτό της Αμαλιάδας. Με λίγα λόγια έδειξε την πρόθεσή του Νοσοκομεία όπως της Αμαλιάδας να μετατραπούν και με τη βούλα σε απλά Κέντρα Υγείας. Για να μην την «πατήσουμε» όπως στο θέμα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων και βρεθούμε ξανά προ τετελεσμένων, τώρα είναι ο χρόνος για αντίδραση. Αλλιώς, η Ηλεία ίσως να πάρει και πάλι τον ρόλο του «πειραματόζωου». Αυτή τη φορά στον τομέα της υγείας.

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ