Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΝομοθετική παρέμβαση για το Νοσοκομείο Πύργου

Νομοθετική παρέμβαση για το Νοσοκομείο Πύργου

Ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας από το υπουργό Υγείας

Την αντιμετώπιση του Νομού  ως εξαιρετικά δυσπρόσιτης περιοχής, ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια,  εξαιτίας της δυσχερής κατάστασης  στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας.

Στην ανοιχτή επιστολή συγκεκριμένα  ο Ι.Σ.Π.Ο.  αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

ελπίζουμε ότι δεν είμαστε οι πρώτοι που σας ενημερώνουμε για την εξαιρετικά
δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. Ιδίως η Παθολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου. Έπειτα και από τις πρόσφατες παραιτήσεις τριών παθολόγων και την αντίστοιχη άγονη κατάληξη της προκήρυξης πέντε θέσεων της αυτής ειδικότητας. Εξελίξεις οι οποίες είχαν ως συνέπεια να απομείνει η συγκεκριμένη κλινική μόνο με έναν ιατρό. Εν μέσω μάλιστα πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την πολύ πρόσφατη δήλωσή σας περί νομοθέτησης ειδικών κινήτρων για τους ιατρούς Ε.Σ.Υ. Οι οποίοι θα υπηρετούν σε νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, σας καλούμε και αναμένουμε να εντάξετε οπωσδήποτε στις Περιφερειακές Ενότητες οι οποίες θα ευεργετηθούν από τη νομοθετική αυτή παρέμβαση και περιοχές με βεβαρυμμένο ιστορικό πολλαπλών άγονων προκηρύξεων θέσεων ιατρών Ε.Σ.Υ. Σε κρίσιμους τομείς των Νοσηλευτικών Μονάδων τους, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Η περιοχή μας γεωγραφικά μπορεί να μην είναι ακριτική, από λειτουργική άποψη ωστόσο, για μια σειρά από λόγους για τους οποίους υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εξαιρετικά δυσπρόσιτη.

Παράλληλα η έλευση της πανδημίας κατέστησε οξύτερες με δραματικό τρόπο τις χρόνιες ελλείψεις στο τοπικό Ε.Σ.Υ. Κύριε Υπουργέ, η Ηλεία έχει ήδη υποστεί απαξίωση σε πολλαπλά επίπεδα, από την απαράδεκτη καθυστέρηση στην κατασκευή της νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Πύργου έως την πρόσφατη κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της περιοχής. Η χειριστή όμως μορφή απαξίωσης θα είναι αυτή που άπτεται του ύψιστου αγαθού της δημόσιας υγείας. Εάν αφεθεί η κατάσταση ως έχει και δεν ληφθούν αναγκαία μέτρα όπως τα ανωτέρω.

Πιστεύουμε ότι το κατανοείτε, όπως πιστεύουμε ότι το κατανοούν απολύτως και όλοι οι Βουλευτές Ηλείας, από τους οποίους αναμένουμε και απαιτούμε κινητοποίηση
επίσης προς την κατεύθυνση της κατάλληλης νομοθετικής ρύθμισης ανεξαρτήτως της
κομματικής ένταξής τους. Προσδοκούμε την άμεση και αναγκαία θετική ανταπόκριση σας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ