«Έπιασε» Κατάκολο ο πλωτός κολοσσός Mein Schiff 5

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Το «θηριώδες» κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5 της εταιρίας TUI Cruises «έδεσε» στο λιμάνι του Κατακόλου το πρωί της Δευτέρας (24/5). Με 1300 επιβάτες και πάνω από 800 μέλη πληρώματος. Καθώς είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο έφτασε στην περιοχή μας με επιβάτες. Ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος καλωσόρισε τον καπετάνιο. Ο οποίος είναι Έλληνας και μέλη του πληρώματος, πρόσφερε δώρα και ευχήθηκε καλή συνέχεια στα ταξίδια τους.

Με τον καπετάνιο του Mein Schiff 5, Ιωάννη Αναστασίου και μέλη του πληρώματος, συναντήθηκε στην προβλήτα του λιμένα Κατακόλου ο κ. Αργυρόπουλος. Προκειμένου να τους καλωσορίσει και να τους προσφέρει, όπως προστάζει το εθιμοτυπικό πρωτόκολλο, αναμνηστικά δώρα. Καθώς και μια συλλογή από εδώδιμα προϊόντα της Ηλειακής γης.

Στη σύντομη συνομιλία που είχανε οι δύο άντρες, αναφερθήκαν στην πορεία της κρουαζιέρας τη φετινή, επίσης δύσκολη αλλά πολύ σημαντική χρονιά για τον τουρισμό, στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται καθώς και στις επόμενες στάσεις που θα κάνει ο πλωτός κολοσσός στη Μεσόγειο.

«Η άφιξη του Mein Schiff 5 ουσιαστικά σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας για το λιμάνι του Κατακόλου. Η επανεκκίνηση γίνεται δειλά-δειλά με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται  σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύουμε όμως ότι πολύ σύντομα θα αρθούν αυτές οι απαγορεύσεις και σε λίγο καιρό το λιμάνι του Κατακόλου θα αποκτήσει και πάλι ζωή με την ελεύθερη κάθοδο των επιβατών» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αργυρόπουλος.

Αναφερόμενος στα υγειονομικά πρωτόκολλα που κρατούν μακριά από την τουριστική αγορά τους τουρίστες, ο αναπληρωτής δήμαρχος τόνισε ότι επιβάλλεται η επανεξέταση αυτών. «Θέλω να επισημάνω ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί το καθεστώς των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς αυτή τη στιγμή γίνεται επιλεκτική επισκεψιμότητα σε περιοχές, καθώς έχουμε πληροφορίες πώς όταν οι επιβάτες φτάνουν σε άλλα σημεία με τα λεωφορεία  κυκλοφορούν ελεύθεροι σε χώρους επίσκεψης. Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, και ως πρόεδρος του ΔΛΤ θα επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές όπου ως δημοτική αρχή  θα ζητήσουμε να επιτρέπεται η επισκεψιμότητα με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και στο Κατάκολο».

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ