Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΓεωργιόπουλος: «Ασφαλής τουριστικός προορισμός η Αρχαία Ολυμπία»

Γεωργιόπουλος: «Ασφαλής τουριστικός προορισμός η Αρχαία Ολυμπία»

Έναρξη τουριστικής περιόδου

Την αισιοδοξία του για μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα εξέφρασε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, με αφορμή την επανεκκίνηση του Ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε τα εξής: «Η επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα μας βρίσκει την Αρχαία Ολυμπία σε πλήρη ετοιμότητα να υποδεχθεί τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της όπως αρμόζει. Με την άρση των περιορισμών ανοίγεται μια καλύτερη προοπτική συνολικά για τον τουρισμό αλλά και ειδικότερα για την Ολυμπία. Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Αρχαία Ολυμπία είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός. Δεν είναι τυχαίο ότι στην πόλη της Ολυμπίας ουδέποτε καταγράφηκε κάποιο κρούσμα covid-19. Έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ο εμβολιασμός των επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και του γενικού πληθυσμού, ιδίως στην έδρα, που αποτελεί και τον τουριστικό πυρήνα του Δήμου μας.

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου εκτιμούμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε οι συνθήκες να είναι ακόμα καλύτερες. Η μετάβαση στην κανονικότητα εκτιμούμε ότι θα γίνει σταδιακά και με αργό ρυθμό, ωστόσο η ελπίδα παραμένει ζωντανή. Η Ολυμπία βασίζεται αναμφισβήτητα στον τουρισμό και η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει κάθε αισιόδοξη προοπτική στον τομέα αυτό».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, δήλωσε: «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το περσινό. Υπάρχει αισιοδοξία και είναι σημαντικό ότι στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας οι εμβολιασμοί αγγίζουν καθημερινά τους 160 – 170,  γεγονός που ενισχύει την προσπάθεια επίτευξης της πολυπόθητης ανοσίας στην περιοχή μέσα στις επόμενες κιόλας ημέρες. Καλούμε τους Έλληνες και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την Ολυμπία και να απολαύσουν με ασφάλεια τις διακοπές τους σ’ έναν προορισμό παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, με απαράμιλλο φυσικό κάλλος στην ευρύτερη περιοχή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ