Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΛαμπρός ο εορτασμός για τα Ιερά Λείψανα Αγ. Νικολάου

Λαμπρός ο εορτασμός για τα Ιερά Λείψανα Αγ. Νικολάου

Στην Τ.Κ. Ώλενας

Ακολούθησαν τα εγκαίνια της Λαογραφικής Συλλογής Ωλένης, στο κτίριο που παραχώρησε ο δήμος Πύργου

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στην Τ.Κ. Ώλενας δήμου Πύργου, ο εορτασμός εις Μνήμην της Μετακομιδής και Παρόδου των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικόλαου. Η θεία λειτουργία έγινε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο, στην οποία συμμετείχαν οι ιερείς Πάτερ Αυγερινός Τσουκαλάς και ο δικός ιερέας Πάτερ Νικόλαος Γεωργίου.

Τη Θεία λειτουργία παρακολούθησαν Ο Αντιδήμαρχος Πύργου Καθαριότητας Αγροτικής Οδοποιίας δήμου Πύργου κ. Κοτσώνης Νίκος ,ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Κόρδας ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Λύσανδρος Παπαδόπουλος , μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου «Η Ωλένη»  και πιστοί οι οποίοι προσκύνησαν με ευλάβεια την ιερή εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Μετά το πέρας της θεία λειτουργίας ακολούθησαν τα εγκαίνια της Λαογραφικής Συλλογής Ωλένης που φιλοξενείται στο νεοαποκτηθέν κτήριο της κοινότητας και παραχωρήθηκε στον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο από το Δήμο Πύργου . «Με εκθέματα πολύτιμα Οικογενειακά κειμήλια των κατοίκων του χωριού της Ώλενας που με αγάπη και φροντίδα ο σύλλογος μας συνέλεξε η του εμπιστευτήκαν…!!! Η μικρή μας συλλογή αποτελεί τη μαγιά και την αφετηρία για μια πιο μεγάλη σε μέγεθος και πλούτο έκθεση . Με ευθύνη στη Λαογραφική μας ιστορία θα συνεχίσουμε να συλλέγουμε – συντηρούμε –προβάλλουμε. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.  Σ΄ αυτήν μας την προσπάθεια σας καλούμε να γίνετε αρωγοί. Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλλαν για τη δημιουργία της» αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ