Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣήμερα η δοκιμαστική λειτουργία στις αρδευτικές διώρυγες της ζώνης του Αλφειού

Σήμερα η δοκιμαστική λειτουργία στις αρδευτικές διώρυγες της ζώνης του Αλφειού

ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού

Με την δοκιμαστική διοχέτευση ύδατος στις αρδευτικές διώρυγες της ζώνης του Αλφειού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και την λειτουργία των αντλιοστασίων του οργανισμού εφίσταται η προσοχή των πολιτών και των αρδευτών για τα παρακάτω:

1)  Κάθε πολίτης που κινείται στις περιοχές που υπάρχουν οι αρδευτικές διώρυγες να είναι προσεκτικός για την αποφυγή ατυχημάτων.

2)  Οι κάτοικοι των περιοχών που υπάρχουν αρδευτικές διώρυγες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν να πλησιάζουν σε αυτές καθώς επίσης να προστατεύουν τα ανήλικα τέκνα τους.

3)  Οι οδηγοί οχημάτων να έχουν την δέουσα προσοχή όταν κινούνται πλησίον των διωρύγων.

4)  Κάθε πολίτης να αποφεύγει τοποθέτηση απορριμμάτων ή άλλων υλικών (νεκρά ζώα , βοθρολύμματα) δίπλα και εντός των διωρύγων, ενώ κάνουμε γνωστό ότι αυτές θα αστυνομεύονται από τον οργανισμό και οι παραβάτες θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τον νόμο για μόλυνση του περιβάλλοντος και παρακώλυση της άρδευσης.

5)  Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε η αλιεία εντός των διωρύγων για την αποφυγή ατυχημάτων.

6)  Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε (εκτός των εντεταλμένων υπαλλήλων του οργανισμού) η είσοδος στον περιβάλλοντα χώρο των αντλιοστασίων καις τις εγκαταστάσεις των διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων από ρεύμα υψηλής τάσης.

7)  Οι αρδευτές που λαμβάνουν νερό απ’ ευθείας από τις κεντρικές διώρυγες και όχι από το δίκτυο των ΤΟΕΒ να δηλώσουν τις αρδεύσιμες εκτάσεις τους στον οργανισμό μας ή τα υδρονομικά του όργανα διαφορετικά θα διώκεται για κλοπή ύδατος.

8)  Να είναι προσεκτικοί στην διαρροή νερού προς τις στραγγιστικές τάφρους για την εξοικονόμιση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ