Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣημαντικό βήμα για την εκ νέου λειτουργία του Ναού στο Βαρκό

Σημαντικό βήμα για την εκ νέου λειτουργία του Ναού στο Βαρκό

Μετά την ολοκλήρωση της γεωτεχνικής- γεωλογικής μελέτης, από την διεύθυνση τεχνικών έργων της Π.Ε. Ηλείας

Τριανταφυλλιά Νιάρχου «Ευχαριστούμε για την ηθική και υλική στήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων και πατριωτών μας»

Ένα σημαντικό βήμα για την επαναλειτουργία του ονομαστού Ναού της Παναγίας στο Βαρκό Καλίδονας του δήμου Ζαχάρως, έγινε μετά την ολοκλήρωση της γεωτεχνικής- γεωλογικής μελέτης από την διεύθυνση τεχνικών έργων της Π.Ε. Ηλείας.
Η τοπογραφική αποτύπωση της μελέτης έχει τίτλο «άρση επικινδυνότητας βραχοπτώσεων στον σπηλαιώδη Ναό της Παναγίας του Βαρκό στην Καλίδονα» για την οποία δωρητής είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σάρενα».
Εντός των ημερών εξάλλου η μελέτη θα διαβιβασθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021, στη ΣΑΕΠ 501.


«Οι θετικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, μας έχουν γεμίσει αισιοδοξία ότι το εκκλησάκι θα ξανά λειτουργήσει.
Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας να εκφράσουμε αυτά που αισθανόμαστε για την ηθική και υλική στήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων και πατριωτών μας, που βοήθησαν και συνετέλεσαν ώστε να ανταπεξέλθουμε στο μεγάλο κόστος της μελέτης.

Τους ευχαριστούμε πολύ απλά και ταπεινά που ήταν παρόντες στο κάλεσμα μας. Έδειξαν αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο τους, για την ιστορία του τόπου μας, για τα ήθη και έθιμα μας που δεν πρέπει να χαθούν. Οι ευγενικές τους χειρονομίες, και με όση φυσικά οικονομική δυνατότητα είχαν, μας έδωσαν δύναμη, κουράγιο να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε , να επιμείνουμε και να μην γυρίσουμε την πλάτη μας στο πρόβλημα που είχε προκύψει. Κλείνοντας τη μικρή ενημέρωση μας θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι για την προσφορά τους , μικρή η μεγάλη για μας είναι το ίδιο και έχει την ίδια αξία, έπιασε τόπο και θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι» αναφέρει η πρόεδρος του Π.Σ. Καλίδονας κ. Τριανταφυλλιά Νιάρχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ