«Ταξίδι» στον Πύργο μετά από εγκεφαλικό γιατί δεν υπήρχε ΜΕΘ στην Πάτρα

Στα όριά του το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το εθνικό σύστημα υγείας είναι στα όριά του και στην περιοχή της Πάτρας όπου πλέον είναι αδύνατο να βρεις ΜΕΘ και έχουν αρχίσει τα ταξίδια σε γειτονικές περιοχές με ό,τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο για ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη περίθαλψης.


Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως πληροφορείται το thebest.gr, η μεταφορά ενός 51χρονου Πατρινού (ο οποίος είχε υποστεί εγκεφαλικό) από την Πάτρα όπου δεν υπήρχε άδειο κρεβάτι σε ΜΕΘ, στο Νοσοκομείο του Πύργου


Ακόμη και στο νοσοκομείο της Ζακύνθου λένε οι πληροφορίες ότι αναζητήθηκε κρεβάτι για τον άτυχο άνδρα ο οποίος τελικά κατέληξε για λόγους που δεν είχαν σχέση με την μεταφορά του, καθώς η κατάστασή του ήταν γενικά πολύ κρίσιμη. Ωστόσο το περιστατικό είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί και η οποία έχει φτάσει σε πολύ ανησυχητικό σημείο μετά την επιδρομή του κορωνοϊού η αντιμετώπιση του οποίου έχει πάει προς τα πίσω τις υπόλοιπες παθήσεις, τα χειρουργεία αλλά και τα έκτακτα περιστατικά που διακομίζονται σε άλλες περιοχές εκτός Πατρών, όπου βρίσκεται ΜΕΘ.
Μπορεί εύκολα να φανταστεί κάποιος τι μπορεί να σημαίνει για μια ανθρώπινη ζωή η διαφορά χρόνου, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο στον Πύργο ή την Ζάκυνθο.

πηγη: thebest.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ