Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΣε εξέλιξη βρίσκεται η εκμίσθωση δημοτικής αγροτικής έκτασης 300 στρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκμίσθωση δημοτικής αγροτικής έκτασης 300 στρ.

Στην αγροτική θέση «Λιβάδι» της  Δ.Ε.  Επιταλίου του δήμου Πύργου

Παν. Αντωνακόπουλος: «Και σε αυτή την περίπτωση θα τηρηθεί η νομιμότητα»

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την περίοδο εκ μέρους του δήμου Πύργου, οι διαδικασίες για την εκμίσθωση έκτασης καλλιεργήσιμης γης 300 περίπου στρ. Στην αγροτική θέση «Λιβάδι» της  δημοτικής κοινότητας Επιταλίου.

Η μίσθωση του εν λόγω δημοτικού ακινήτου, έληξε στα τέλη του περασμένου έτους. Είχε διάρκεια τεσσάρων ετών (ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2017).

Το ζήτημα της εκμίσθωσης της συγκεκριμένης έκτασης αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων στην τοπική κοινωνία. Λόγω και του ενδιαφέροντος  που υπάρχει  για  αγροτικές καλλιέργειες  από κατοίκους της περιοχής.

Εξάλλου αναφορικά με την δημοτική έκταση, εκ μέρους του δήμου αναφέρεται ότι «καλλιεργήσιμη γη εκμισθώνεται ολόκληρη ή σε τμήματα με δημοπρασία. Που γίνεται ύστερα από απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου. Ανάμεσα σε δημότες κατοίκους του δήμου ή της κοινότητας που έχει την κυριότητα της γης. Εφόσον στην απόφαση βεβαιώνεται ότι  η έκταση δεν είναι απαραίτητη για τις ανάγκες της τοπικής κτηνοτροφίας».

Ακόμα τονίζεται πως «πως με απόφαση της οικονομικής επιτροπής ορίζονται το κατώτατο όριο του μισθώματος και οι λοιποί όροι της δημοπρασίας   και μπορεί να απαγορευτεί να συμμετάσχουν στη δημοπρασία ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμων εκτάσεων ορισμένου αριθμού στρεμμάτων. Κατ’ εξαίρεση με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επιτρέπεται η εκμίσθωση χωρίς δημοπρασία, αν η ετήσια πρόσοδος του υπό εκμίσθωση ακινήτου  δεν υπερβαίνει το ποσό των 2000 ευρώ».

Δήλωση δημάρχου

Για ζήτημα της εκμίσθωσης του παραπάνω δημοτικού ακινήτου, ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος έκανε την εξής δήλωση:

 «Σε αυτή  την περίπτωση, όπως και σε όλες βέβαια, δεν συζητάμε το θέμα της νομιμότητας. Μετά τη νομιμότητα έρχεται η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, που έχει να κάνει με τις τιμές τις οποίες  θα ενοικιαστούν τα συγκεκριμένα τεμάχια, δηλαδή να είναι τιμές αγοράς και δεύτερον είναι το εισόδημα των παραγωγών στην περιοχή. Όλα αυτά  όμως όσον  αφορά το συμφέρον του δήμου και των παραγωγών, πρέπει  να ικανοποιούν την απαίτηση της νομιμότητας και την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του δήμου. Έτσι θα κινηθούμε, θα πάμε οικονομική επιτροπή  θα αποφασίσουμε εκεί και θα προχωρήσουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ