Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΚίνδυνος εκδήλωσης ατυχήματος από την τοποθέτηση κάδων επί του πεζοδρομίου

Κίνδυνος εκδήλωσης ατυχήματος από την τοποθέτηση κάδων επί του πεζοδρομίου

Στην ΤΚ Στρεφίου

Τον έντονο προβληματισμό κατοίκων, της ΤΚ Στρεφίου έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι κάδοι, απορριμμάτων και ανακύκλωσης, τοποθετήθηκαν πάνω στο πεζοδρόμιο μετά από σχετικό έγγραφο που απέστειλε το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας προς τον Δήμο, ζητώντας την απομάκρυνση από το συγκεκριμένο σημείο.

Ειδικότερα στην επιστολή του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας που φέρει ημερομηνία 18 Μαρτίου 2021, επισημαίνεται χαρακτηριστικά:  «Σας γνωρίζουμε ότι αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία, μετέβησαν στην τκ Άνω Στρεφίου όπου διαπίστωσαν τα εξής: Στο ύψος του Δημοτικού Σχολείου, επί της κεντρικής οδού, έχουν τοποθετηθεί δύο (2) κάδοι συλλογής αστικών απορριμμάτων οι οποίοι καταλαμβάνουν μέρος του οδοστρώματος με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για την άμεση απομάκρυνση τους».

Αντί οι κάδοι να απομακρυνθούν και να τοποθετηθούν σε διαφορετικό σημείο, η δημοτική Αρχή φαίνεται ότι επέλεξε να τοποθετήσεις τους κάδους πάνω στο πεζοδρόμιο,  προβαίνοντας ουσιαστικά σε κατάληψη του χωρίς να υπολογίζει στο ελάχιστο την διέλευση των πολιτών. Στο συγκεκριμένο μάλιστα σημείο ο δρόμος έχει στροφή γεγονός που τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε μιλώντας στην «Πρώτη» η κ. Ερμιόνη Τζούβαλη κάτοικος της περιοχής «Ο κίνδυνος για πρόκληση ατυχήματος παραμένει, διότι στο υπόλοιπο χωριό δεν υπάρχει κανένας κάδος, με αποτέλεσμα όλοι να σταματούν το αμάξι τους, στη μέση του δρόμου για να πετάξουν τα σκουπίδια. Επίσης, με την τοποθέτηση των κάδων στο πεζοδρόμιο ανακόπτεται η κυκλοφορία των πεζών, με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού στο συγκεκριμένο σημείο να αναγκάζονται να κυκλοφορούν στον δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο με κίνδυνο ατυχήματος! Το σημείο όπου είναι τοποθετημένοι οι κάδοι, είναι επικίνδυνο διότι και προς τα πάνω και προς τα κάτω η ορατότητα δεν είναι ξεκάθαρη λόγω απότομων στροφών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ