Τιμή στους ήρωες της Επανάστασης

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων.

Με  τη δέουσα τιμή που αρμόζει στους ήρωες  της Επανάστασης του 1821,  200 χρόνια μετά τον γενικό  ξεσηκωμό των Ελλήνων για την Ελευθερία, έγιναν  οι εορταστικές εκδηλώσεις στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Με τη λήψη  αυστηρών μέτρων  για τον covid-19,  στις 11 π.μ. έγινε προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων.

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Τετάρτης 24 Μαρτίου περιλάμβανε επιμνημόσυνη  δέηση από τον Ιερό Κλήρο της πόλης,  τήρηση ενός λεπτού σιγής και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων  κ. Σάκη Μπαλιούκο, τον εκπρόσωπο  του Δήμου για την Εθνική Αντίσταση  κ. Γιώργο Τουρή, τον πρόεδρο της  Κοινότητας  Κρεστένων κ. Κώστα Δρακόπουλο και  τον εκπρόσωπο κοινοτήτων του Δήμου και πρόεδρο της Τ.Κ. Ραχών κ. Κων. Πρίνο. Οι παρευρισκόμενοι στη σεμνή τελετή έψαλλαν τον Εθνικό μας  Ύμνο.

Το παρών  κατά την κατάθεση των στεφάνων στην Κρέστενα  έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημ. Νικολακόπουλος.

Ανάλογες τιμητικές εκδηλώσεις έγιναν και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες και τοπικές κοινότητες,  του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Εξάλλου λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο και των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν έγιναν  μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25 ης Μαρτίου 1821, ανήμερα της εθνικής μας εορτής.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ