Να γίνει άμεσα μετεγκατάσταση των υπηρεσιών Αστυνομίας στο κτίριο ΑΣΟ

Η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο και οι υποδομές στέγασης προκάλεσαν την αγανάκτηση και την οργή του υποψήφιου δημάρχου Ήλιδας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου που μίλησε για απαράδεκτες και ακατάλληλες συνθήκες οι οποίες είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης πολλών ετών, από τον Δήμο και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος μάλιστα καταθέτει άμεσα και την πρότασή του για τη μετεγκατάσταση των συγκεκριμένων υπηρεσιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΑΣΟ.

Ειδικότερα επισημαίνει:

«Απευθύνομαι στους επί 20ετίας κύριους “διαχειριστές” της διοίκησης του Δήμου Ήλιδας, τόσο στον Δήμαρχο κ. Λυμπέρη κατά πρώτο λόγο, όσο και στον πρώην Δήμαρχο κ. Χριστοδουλόπουλο, όπως επίσης και σε εκείνους που είχαν θεσμικό ρόλο μέχρι σήμερα στον ίδιο Δήμο, για να τους ρωτήσω, καλώντας τους να απαντήσουν, αν πραγματικά τους ικανοποιεί η εικόνα στέγασης και λειτουργίας των υπηρεσιών της Αστυνομίας στην Αμαλιάδα…

Κτίριο που παρά τα σαράντα χρόνια στις συνθήκες τις οποίες βρίσκεται, έχει ανύπαρκτη διαχρονικά συντήρηση, παρουσιάζει εδώ και καιρό έντονη δυσλειτουργία στους χώρους εργασίας, και σαφώς δεν μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος, της Τροχαίας και της Ασφάλειας. Με αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει σαφώς κανένα περιθώριο δικαιολογίας ή υποσχέσεων αλλά επιβάλλεται να γίνουν ενέργειες με ουσιαστικές ΠΡΑΞΕΙΣ!

Αναμφίβολα για το εύρος εργασίας και τη σοβαρότητα του αντικειμένου που καλούνται να εκπληρώσουν οι αστυνομικοί μας υπηρεσίες, οι κτιριακές υποδομές που βλέπετε σήμερα επιεικώς και μόνο μπορεί να κριθούν ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ…

Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσα με λύπη αλλά και ντροπή επισκεπτόμενος τους συγκεκριμένους χώρους ως απλός πολίτης. Και παλαιότερα βέβαια είχα επισκεφθεί το κτίριο και είχα τοποθετηθεί για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας του προσωπικού και του συνόλου των αστυνομικών μας, ενώ είχα επισημάνει και την έλλειψη στήριξης σε υλικό που απαιτείται για εντός τις αυτές τις υπηρεσίες.

Θλίβομαι πραγματικά όταν βλέπω να επικρατεί μια νοοτροπία αγνόησης και αποδόμησης του ανθρώπου – αξιωματικού και του σημαντικού έργου που καλείται να επιτελέσει. Προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανος γιατί υπηρέτησα και εγώ ως Αξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας και ήμουν ενταγμένος στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μου!

Σήμερα δυστυχώς και μόνο από τον εξωτερικό χώρο αυτού του κτιρίου, σε προδιαθέτει το ίδιο για εκείνο που ακολούθως θα δεις. Αναρωτιέσαι άραγε πως αυτό το κτίριο αντέχει στους σεισμούς… Εσωτερικά επίσης αντικρίζει κανείς έναν χώρο όχι για να στεγάζονται εκεί υπηρεσίες – και πολύ περισσότερο της Αστυνομίας μας – αλλά ούτε καν για να χρησιμοποιηθεί έστω και ως αποθήκη! Σε λίγο ακόμη και οι εσωτερικές πόρτες θα ξηλώνονται και θα πέφτουν από μόνες τους…

ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πραγματικά ο επαγγελματισμός του προσωπικού που εργάζεται σε υψηλό αίσθημα ευθύνης, φέρνει παρά τις δυσκολίες σε πέρας ένα μεγάλο έργο και για αυτή την προσπάθειά τους πρέπει να τους συγχαρούμε…

Είναι ντροπή επίσης και για τους βουλευτές της Ηλείας που νομίζω ότι σίγουρα θα το έχουν επισκεφθεί και αυτοί, είτε θα έχουν σπεύσει εκεί για την εξυπηρέτηση των ίδιων ή θεμάτων της εκλογικής τους περιφέρειας.

Αλλά είναι ντροπή και για την Περιφέρειά μας κ. Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Β. Γιαννόπουλε αν και εφόσον γνωρίζετε και εσείς, έχοντας δει από κοντά την κατάστασή του.

Δεν έχω τη διάθεση να κατηγορήσω κάποιον αλλά μιλώ επί της πραγματικότητας. Είχα άλλωστε την τύχη να βρίσκομαι παντού στην Κεντρική Διοίκηση και στα Υπουργεία και έχω ενημερωθεί για τα ποσά εκατομμυρίων που έχουν «τρέξει» στην Ηλεία και στον Δήμο Ήλιδας, αλλά ουδείς μέχρι σήμερα δεν είχε το σθένος και το φιλότιμο να ασχοληθεί με την κτιριακή εγκατάσταση και τη στήριξη της εύρυθμης λειτουργίας του Α.Τ., του Τμήματος Τροχαίας και της Ασφάλειας στον Δήμο μας. Ποιο είναι εξάλλου το πλάνο προτεραιοτήτων που βάζετε;

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΜΕΣΗΣ

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ξεκινώ λοιπόν από σήμερα τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και ενημερώσεις, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις μετεγκατάστασης όλων αυτών των υπηρεσιών, στις κτιριακές υποδομές του πρώην ΑΣΣΟ.

Έχω ήδη πληροφορηθεί για το καθεστώς ιδιοκτησίας και παραχώρησης που ήδη υπάρχει σε ισχύ με τις συγκεκριμένες υποδομές και σίγουρα είναι δυνατή και έπρεπε ήδη να έχει προβλεφθεί μια τέτοια πρωτοβουλία.

Ελπίζω και ο Δήμαρχος να προχωρήσει στις ενέργειες και να πράξει τώρα, ότι δεν έκανε επί 20ετίας στο τιμόνι του Δήμου. Δεσμεύομαι, ότι αν μέχρι το 2023 δεν υπάρχει λύση, μετά τις εκλογές εκείνης της χρονιάς στην Αυτοδιοίκηση, η μετεγκατάσταση θα είναι το πρώτιστο μέλημά μου.

Για να μπορείς να έχεις στον Δήμο σου υπηρεσίες λειτουργικές, «υγιείς» και ευέλικτες θα πρέπει να είσαι αρωγός δίπλα σε αυτές και το προσωπικό της. Με σωστές υποδομές στέγασης και την ανάλογη υλική υποστήριξη. Αν υπάρξει αδράνεια, αδιαφορία και στο τέλος εγκατάλειψη τότε αυτές τις υπηρεσίες αργά ή γρήγορα θα τις χάσεις!..».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ