Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΕνισχύεται το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Αρχαία Ολυμπία

Ενισχύεται το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Αρχαία Ολυμπία

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

Την ενίσχυση του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Αρχαία Ολυμπία, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Συρίγος.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, για τις σχολές της Σπάρτης, ο κ. Συρίγος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω ασχοληθεί με όλα τα τμήματα, έχω ασχοληθεί όμως πολύ με το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού το οποίο ενισχύουμε και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο με διεθνή προγράμματα. Ήδη κοιτάζουμε πως θα το ενισχύσουμε σε σχέση με ένα πρόγραμμα που τρέχει στην Αρχαία Ολυμπία, πως θα μπορέσουμε να διευκολύνουμε τα μεταπτυχιακά προγράμματα. Το συγκεκριμένο τμήμα τρέχει ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα μαζί με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Αρχαία Ολυμπία, κοιτάζουμε να δούμε πως μπορούμε να το ενισχύσουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη πρόταση για την ενίσχυση του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Αρχαία Ολυμπία είχε υποβάλει πρώτος, εδώ και δύο χρόνια, ο Ηλείος  Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Τάκης Αλεξόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ