Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Γόρδιος δεσμός» οι παραιτήσεις των ιατρών

«Γόρδιος δεσμός» οι παραιτήσεις των ιατρών

Στο Γ/Ν Ηλείας

Σε «γόρδιο δεσμό» εξελίσσεται το θέμα των παραιτήσεων των ιατρών από το ΓΝ Ηλείας. Το οποίο φαίνεται ότι σταδιακά αποψιλώνεται προκαλώντας τον προβληματισμό ακόμα και σε επίπεδο υπουργείου Υγεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» σήμερα αναμένεται να γίνει μία προσπάθεια για να πέσουν οι «τόνοι». Και να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους οι γιατροί του ΓΝ Ηλείας. Μάλιστα αυτό το οποίο αναμένεται να υπάρξει σε πρώτη φάση, είναι η δέσμευση ότι τουλάχιστον ο Παθολογικός τομέας θα ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό. Προκειμένου να μειωθεί η «πίεση» που αυτή τη στιγμή υπάρχει.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει εάν οι ιατροί που έχουν υποβάλει ήδη τις παραιτήσεις τους θα δεχτούν να τις ανακαλέσουν… ή εάν θα προχωρήσουν την διαδικασία. Εάν δεν υπάρξει ανάκληση των παραιτήσεων σε διάστημα ενός μήνα από την υποβολή τους. τότε θα υπάρξει σοβαρότατο πρόβλημα στην λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής αλλά και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. καθώς μόλις ένας Παθολόγος από τους τέσσερις συνολικά που είχε στην διάθεση του, το ΓΝ Ηλείας δεν έχει υποβάλει παραίτηση μέχρι σήμερα. 

Στα εμβολιαστικά κέντρα

Στην Ηλεία βρέθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. συνοδευόμενος από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν διαδοχικές επισκέψεις στην Κόρινθο, την Τρίπολη, την Αρεόπολη, την Καλαμάτα και τον Πύργο. Όπου διαπιστώθηκε η άψογη λειτουργία των εμβολιαστικών Κέντρων… χωρίς ωστόσο στο «τραπέζι» να πέσει το θέμα των παραιτήσεων των ιατρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ