Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΑνάβει «πράσινο φως» η Οικονομική Επιτροπή για έργα στους ΤΟΕΒ Μυρτουντίων ,...

Ανάβει «πράσινο φως» η Οικονομική Επιτροπή για έργα στους ΤΟΕΒ Μυρτουντίων , Β΄ Πύργου και Σαβαλίων

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας την Δευτέρα  1η Μαρτίου 2021. Αναμένεται να ανάψει το πράσινο φώς για την  προκήρυξη  τριών σημαντικών έργων σε ΤΟΕΒ της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων για το υποέργο «Προμήθεια Ηλεκτρονικών Υδροληψιών. Κεντρικών Παροχομέτρων και Τηλεμετρικού Συστήματος Παρακολούθησης, Καταγραφής και Ελέγχου των Παροχών του ΑρδευτικούΔικτύου »,   με   προϋπολογισμό   1.444.096,61€.» 

Για τον ΤΟΕΒ Β΄ Πύργου για το υποέργο «Εγκατάσταση  ηλεκτρονικών υδροληψιών με υδρομετρητή και κεντρικών υδρομετρητών στα αντλιοστάσια άρδευσης». Με   προϋπολογισμό 929.000,00€ και για τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων για το υποέργο  «Προμήθεια Ηλεκτρονικών Υδροληψιών, Κεντρικών Παροχομέτρων και Τηλεμετρικού Συστήματος Παρακολούθησης. Καταγραφής και Ελέγχου των Παροχών του Αρδευτικού Δικτύου », προϋπολογισμού 707.685,66ευρώ. Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος επεσήμανε την σπουδαιότητα που έχουν τα συγκεκριμένα έργα. Στην λειτουργία των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων. Σημείωσε ότι «  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  είναι σύμμαχος σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται για τις απαραίτητες υποδομές στον πρωτογενή τομέα.»         

  Άνοιξε ο δρόμος για ενεργειακή αυτονόμηση

    των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων    

Το πρώτο και πιο ουσιαστικό βήμα για την ενεργειακή αυτονόμηση των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ. Έγινε με την παραχώρηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 1.300 στρεμμάτων. Για τη δημιουργία Φ/Β Σταθμού 108 MW  στο  Μεσολόγγι.  

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος για την σημαντική αυτή εξέλιξη δήλωσε: « Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  επί έναν περίπου χρόνο σχεδίασε το πλάνο του μεγάλου αυτού ενεργειακού έργου. Που επικυρώθηκε  με τις υπογραφές του υπουργού Σπήλιου Λιβανού και του Περιφερειάρχη μας Νεκτάριου Φαρμάκη. Οι  ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ  έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στις ενεργειακές κοινότητες. Ώστε να καλύψουν τις  ανάγκες  τους για ηλεκτρική ενέργεια με απώτερο στόχο  τη μείωση του κόστους άρδευσης των καλλιεργειών.  Τώρα απαιτείται συνεργασία και συνεννόηση. Να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα για την ολοκλήρωση του μεγάλου σχεδίου.»    

Από την τελευταία σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου με τους προέδρους των ΤΟΕΒ στην Π.Ε Ηλείας. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ