Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΟΡΙΣΤΙΚΌ ΤΈΛΟΣ ΣΤΗ ΥΠΌΘΕΣΗ FARGECO

ΟΡΙΣΤΙΚΌ ΤΈΛΟΣ ΣΤΗ ΥΠΌΘΕΣΗ FARGECO

Το ΣτΕ επικύρωσε την απόφαση οριστικής διακοπής λειτουργιάς

Οριστικό τέλος στη υπόθεση FARGECO

Οριστικό τέλος είχαμε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου σε μία υπόθεση-σήριαλ, σε μία «μάχη» που κρατούσε εδώ και 10 χρόνια.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ», το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση με την οποία επικύρωσε την ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ επί της εταιρείας αδρανοποίησης υποπροϊόντων FARGECO HELLAS που λειτουργούσε στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών. Πλέον, αναμένουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικά και για το σκεπτικό της απόφασης, σε μία υπόθεση η οποία χρονολογείται από το 2011.

Πολλές φορές από την εφημερίδα μας έχουμε αναδείξει το τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών και τους αγώνες των κατοίκων για την προστασία της ζωής και της υγείας τους. Σύμφωνα με έγκυρες  πληροφορίες, το ΣτΕ δικαίωσε πλήρως αυτούς αλλά και τις ενέργειες της νέας Περιφερειακής Αρχής η οποία εξ αρχής αφουγκράστηκε τις αγωνίες των κατοίκων, έλαβε υπόψη της τα ευρήματα που υπήρχαν και μέσω των αποφάσεων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηλείας και του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας προχώρησε στην οριστική  απόφαση περί αναστολής λειτουργίας της FARGECO HELLAS. Μια απόφαση που υπέγραψε στις 11 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος.

Το ιστορικό

Υπενθυμίζουμε ότι στις 30 Ιουλίου 2020 με προσωρινή απόφασή του, το ΣτΕ διέταξε την υπό όρους, και μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης, την επαναλειτουργία του εργοστασίου της FARGECO, ύστερα από δικαστική προσφυγή που είχε καταθέσει η εταιρία. Στις 21 Οκτωβρίου 2020 εκδικάστηκε στο ΣτΕ, ύστερα από δύο αναβολές, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης περί αναστολής λειτουργίας της FARGECO HELLAS. Στις 30 Οκτωβρίου 2020 η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηλείας προχώρησε στη σφράγιση των εγκαταστάσεων καθώς η προσωρινή διαταγή για άρση της σφράγισης που είχε χορηγηθεί από το ΣτΕ ίσχυε μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα η FARGECO δεν συμμορφώθηκε με το κανονιστικό πλαίσιο που όριζε το ΣτΕ και δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους όρους που έθετε η απόφαση. Επίσης, η εταιρία δεν προχώρησε αίτηση παράτασης της απόφασης προς το ΣτΕ.

Πλέον, το σήριαλ έλαβε τέλος οριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ