Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«ΒΥΘΙΣΜΕΝΑ» ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΛΙΜΝΗ ΑΓΟΥΛΙΝΙΤΣΑΣ

«ΒΥΘΙΣΜΕΝΑ» ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΛΙΜΝΗ ΑΓΟΥΛΙΝΙΤΣΑΣ

Προχωρά σήμερα η μερική αποκατάσταση της ζημιάς στο αντλιοστάσιο του Επιταλίου

«Βυθισμένα» δεκάδες στρέμματα στην πρώην λίμνη Αγουλινίτσας

Σε λίμνη μετατράπηκε ξανά τις τελευταίες μέρες η Αγουλινίτσα, καθώς τα μεγάλα ύψη βροχής καθώς και η ζημιά που υπέστη το αντλιοστάσιο, είχαν σαν αποτέλεσμα τον επαναπλημμυρισμό δεκάδων στρεμμάτων. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται αρκετοί κτηνοτρόφοι αλλά και διάφοροι καλλιεργητές οι οποίοι είδαν να χάνονται κάτω από τόνους νερού οι καλλιέργειες τους…. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αγουλινίτσα επαναπλημμυρίζει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλούνται ζημιές σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής του Επιταλίου. Όπως επεσήμανε ο Βασίλης Τζέμος που δραστηριοποιείται στην περιοχή, η λίμνη μπορεί να μην καλλιεργείται στο σύνολο της ωστόσο υπάρχουν αρκετά στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων. «Αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι της λίμνης αλλά έχει βυθιστεί στο νερό. Η πλημμύρα είναι καμία δεκαριά μέρες ωστόσο τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει. Για να καλλιεργηθεί η λίμνη πρέπει να υπάρχει κάποιος σκοπός» υπογράμμισε ο Βασίλης Τζέμος.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να φέρω τα πρόβατα να βοσκίσουν» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαλαμάνης ενώ υπογράμμισε: «Φταίει ο ΓΟΕΒ που είναι υπεύθυνο για την λειτουργία του αντλιοστασίου.  Μέσα σε 24 ώρες όλη η λίμνη, χιλιάδες στρέμματα είχαν αποξηρανθεί και τώρα δεν μπορούν να τραβήξουν τα νερά. Είναι χαλασμένα όλα. Δεν έχουν λεφτά για να τα φτιάξουν. Ήρθε ένας προχθές μου λέει «υπέγραψε για να πάμε στον εισαγγελέα». Τι να κάνει ο εισαγγελέας; Στην έκταση που υπάρχει από πάνω έχει σπείρει ο άνθρωπος γιατί έχει γελάδια και πρόβατα και πνίγηκαν όλα. Εγώ έσπειρα βρώμη και πνίγηκε. Δεν μπορούν να περάσουν τα πρόβατα καθώς το νερό έχει φτάσει στο δρόμο και είναι 50-60 πόντους».

Μερική αποκατάσταση της βλάβης

Η «Πρώτη» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού Αντώνη Γιαχαλή ο οποίος τόνισε: «Δυστυχώς είχαμε βλάβη στις δύο από τις τρεις ενεργές αντλίες στο Επιτάλιο. Οι δύο αντλίες στάλθηκαν για επισκευή από τη πρώτη κι όλας μέρας που σημειώθηκε η βλάβη.  Αύριο (σ.σ. σήμερα) αναμένουμε να έχουμε διαθέσιμη, της μία από τις δύο αντλίες που είχαν υποστεί ζημιά την οποία θα εγκαταστήσουμε άμεσα. Η δεύτερη αντλία αναμένεται να επισκευαστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες».

protinews
protinews
protinews
protinews
protinews

protinews«Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να φέρω τα πρόβατα να βοσκίσουν» τόνισε ο Αντ. Σαλαμάσης

protinews«Αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι της λίμνης αλλά έχει βυθιστεί στο νερό» τόνισε ο Β. Τζέμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ