Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλείαΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΕΒ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΕΒ ΜΕ ΤΜΗΜΑ ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Σύσκεψη με τις διοικήσεις των οργανισμών στο διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλο και τον Βοηθό Περιφερειάρχη Γ. Κοντογιάννη

Δυναμική συνεργασία ΤΟΕΒ με Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων ενόψει της αρδευτικής περιόδου

Απαραίτητη προϋπόθεση για να αντιμετωπισθούν όλα τα ανοιχτά  ζητήματα πριν την  έναρξη της νέας αρδευτικής περιόδου  είναι να ενισχυθεί  περισσότερο το πλαίσιο  της  συνεργασίας των ΤΟΕΒ στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας  με την αρμόδιο τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας.  Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου στο διοικητήριο με την συμμετοχή των προέδρων  των τοπικών οργανισμών   επαναδιατυπώθηκε  το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των δύο πλευρών  ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός με τους εμπλεκόμενους φορείς  τη νέα αρδευτική περίοδο. Εκείνο το οποίο επεσήμανε ο κ Βασιλόπουλος ήταν ότι παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες πανδημίας και περιορισμού  θα πρέπει να υπάρξει εγρήγορση στις διοικήσεις σε συνεργασία πάντα  με το Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων και συγκεκριμένα με τον Προϊστάμενο Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και το προσωπικό  για  να  ετοιμαστούν   όσο το δυνατόν αρτιότερα  οι  απαραίτητες αποφάσεις για να λάβουν τις  εγκρίσεις. Στην ενημέρωση που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης επανέλαβε την πρόταση που έχει γίνει  για ένταξη στο  νέο  οργανισμό  της Περιφέρειας( ολοκληρώνεται μέσα στον Φεβρουάριο) , και αφορά την  δημιουργία δύο Διευθύνσεων Εγγείων Βελτιώσεων σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία στελεχωμένες με το απαραίτητο προσωπικό. Σε ότι αφορά τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων ΠΕ Ηλείας- Αχαΐας με έδρα τον Πύργο Ηλείας θα  απαρτίζουν οι εξής οργανικές μονάδες:

*Τμήμα Αξιολόγησης Έργων, Γεωργοοικονομοτεχνικών Μελετών και Αγροτικού Εξηλεκτρισμού, με έδρα τον Πύργο Ηλείας και τοπική αρμοδιότητα την ΠΕ Ηλείας.

*Τμήμα Χορήγησης Αδειών και Εκμηχάνισης της Γεωργίας, με έδρα τον Πύργο Ηλείας και τοπική αρμοδιότητα την ΠΕ Ηλείας.

*Τμήμα Εποπτείας Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και Αξιοποίησης Εγγειοβελτιωτικών Έργων, με έδρα τον Πύργο Ηλείας και τοπική αρμοδιότητα την ΠΕ Ηλείας.

*Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων ΠΕ Αχαΐας, με έδρα την Πάτρα και τοπική αρμοδιότητα την ΠΕ Αχαΐας.

*Γραφείο Γραμματειακής Υποστήριξης

protinews

Καταγραφή των προβλημάτων… 

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο  Βοηθός Περιφερειάρχη αρμόδιος για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τις Έγγειες Βελτιώσεις Γιώργος Κοντογιάννης όπου κατέγραψε τα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκαν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ και τόνισε ότι θα συνταχθεί υπόμνημα που θα σταλεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με όλα τα ζητήματα των οργανισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Αχαϊας. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Α΄ Πύργου  Λεωνίδας Λαμπρόπουλος, Β΄ Γιάννης Αρβανιτάκης,  Μυρτουντίων  Χρήστος Παλαιολόγος, Επιταλίου  Νίκος Αγγελόπουλος, Πελοπίου Νίκος Μπακοβασίλης, Σαβαλίων Χαράλαμπος Παναγούλιας και  Αμαλιάδας- Ροβιάτας Παναγιώτης Μάσσαλας. 

protinews
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ