Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΗλεία«Σάρκα και οστά» λαμβάνει η αναβάθμιση γραμμής ΟΣΕ

«Σάρκα και οστά» λαμβάνει η αναβάθμιση γραμμής ΟΣΕ

Στο στάδιο της υλοποίησης βρίσκεται το ιδιαίτερα σημαντικό έργο της αναβάθμισης-επισκευής της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής του τμήματος Κατάκολο-Πύργος – Αρχ. Ολυμπία.

Ήδη  στην ευρύτερη περιοχή του Κατακόλου έχουν γίνει οι αναγκαίες σημάνσεις από την ανάδοχο εταιρεία Σιδηροδρομικά Έργα  ΑΤΕ, προκειμένου να εκτελεστούν τα έργα,  από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 3.400.100 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αύξηση των δρομολογίων στην υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή.

Με την ανακατασκευή των υποδομών της γραμμής προβλέπεται νέα διαμόρφωση στις αποβάθρες σταθμών/στάσεων, ασφαλτόστρωση ισόπεδων διαβάσεων, καθώς και εγκατάσταση 11 Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα εξασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων συρμών και οχημάτων σε κύριους οδικούς κόμβους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης της επιδομής της σιδηροδρομικής γραμμής. Επίσης θα γίνει συντήρηση της γέφυρας του ποταμού Ενιπέα καθώς και της γέφυρας στην περιοχή Στρέφη.

Ο πεζόδρομος

Εξάλλου παράλληλα με το σιδηροδρομικό έργο, αυτή την περίοδο από την ίδια κατασκευαστική εταιρεία εκτελείται  το έργο επέκτασης και αναμόρφωσης του πεζόδρομου από τον Άγιο Ιωάννη προς τον Πύργο.

Πρόκειται για τον πεζόδρομο που καθημερινά κάνουν περίπατο εκατοντάδες κάτοικοι και με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, θα δημιουργηθεί ξεχωριστός ποδηλατόδρομος καθώς και χώρος διέλευσης για τους πεζούς.

Λόγω των συγκεκριμένων εργασιών, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους διερχόμενους στο δρόμο Πύργος-Κατάκολο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ