Από την 6η ΥΠΕ προς της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας
Έναν απινιδωτή προσέφερε, η 6η ΥΠΕ στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, μετά από σχετικό αίτημα το οποίο είχε υποβληθεί προς τον Διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπύρο Πολίτη. Χθες ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Βασίλης Στασινόπουλος συνοδευόμενος από τον διοικητή του ΓΝ Ηλείας Σπύρο Πολίτη είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρη Κατσώλη και τα μέλη του ΔΣ της Ένωση, στους οποίους και παρέδωσε τον φορητό απινιδωτή. Όπως επεσήμανε ο Βασίλης Στασινόπουλος: «Ανταποκριθήκαμε σε αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφορικά με την δυνατότητα παραχώρησης ενός απινιδωτής. Με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κου. Θεοδωρόπουλου, σήμερα τον παραδίδουμε. Η 6η ΥΠΕ στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια η οποία αποσκοπεί στην βελτίωση της συνεργασιμότητα και διαλειτουργικότητας των φορέων και στην αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών. Θα είμαστε συνέχεια στο πλευρό κάθε συλλόγου και κάθε ένωσης όπως πράττουμε και με τον ασθενή και με τους πολίτες. Ο συνδετικός κρίκος ήταν ο διοικητής του νοσοκομείου κος. Πολίτης».
Από τη πλευρά του, ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης, υπογράμμισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Ένωσης για την πρωτοβουλία καθώς εάν δεν μας είχαν δώσει την ιδέα δεν θα είχαμε κάνει καμία διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας συνολικά για τη συνεργασία που έχουμε με το ΓΝ Ηλείας, που είναι στο μέγιστο βαθμό αρωγοί, στην διατήρηση της τάξης σε ένα τέτοιο ευαίσθητο φορέα όπως είναι το Γενικό Νοσοκομείο και φυσικά και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, με την οποία έχουμε μία πολύ καλή σχέση και έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες αιμοδοσίας και μία σειρά από δράσεις και ευελπιστούμε στο μέλλον ότι θα τις συνεχίσουμε και θα τις διευρύνουμε. Πιστεύω ότι το να υπάρχει ένας απινιδωτής στην Αστυνομική Διεύθυνση και ας μην χρησιμοποιηθεί ποτέ είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η ευχή μου είναι να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ. Εμείς θα είμαστε παρόντες σε όποια τέτοια πρωτοβουλία».
Τέλος από τη πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης σημείωσε: «Με χαρά υποδεχτήκαμε στα γραφεία της Ένωσης μας, τον διοικητή του Νοσοκομείου Ηλείας Σπύρο Πολίτη και τον αναπληρωτή διοικητή της 6ης ΥΠΕ κο. Στασινόπουλο οι οποίοι μας προσέφεραν ένα φορητό απινιδωτή για τις ανάγκες του Αστυνομικού Μεγάρου Ηλείας. Θα ήθελα εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και εκ μέρους των συναδέλφων να τους ευχαριστήσουμε καθώς ανταποκρίθηκαν άμεσα σε σχετικό αίτημα που είχαμε υποβάλλει. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, τις αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού τις επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών, για να διεκπεραιώσουν προσωπικές τους υποθέσεις και εμείς ως αστυνομικοί είμαστε υποχρεωμένοι να τους παρέχουμε όλες εκείνες τις υπηρεσίες για την ασφαλή παραμονή τους στο χώρο των Αστυνομικών Υπηρεσιών και είναι βασική μας προτεραιότητα η προστασία των συμπολιτών και των συναδέλφων. Θεωρούμε ότι η υλοποίηση αυτού του αιτήματος συμβάλει αποφασιστικά προς αυτή τη κατεύθυνση. Ευχή μας είναι να μην χρειαστεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί αυτός ο φορητός απινιδωτής, αλλά έστω και μία ανθρώπινη ζωή να μπορέσουμε να σώσουμε θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για πολλοστή φορά, τον διοικητή του νοσοκομείου Σπύρο Πολίτη με τον οποίο έχουμε αγαστή συνεργασία και ανταποκρίνεται στα αιτήματα μας αλλά και προς τον κο. Στασινόπουλο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κκ. Β. Στασινόπουλος και Σπ. Πολίτης είχαν συνάντηση και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Γιώργος Σωτηρόπουλος.


