Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας πραγματοποίησαν χθες...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας πραγματοποίησαν χθες οι Αστυνομικοί στο Νομό: «Φτάνει πια …»

Μόνοι, αντιμέτωποι με τους κινδύνους της καθημερινότητας, καλούνται να προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των συμπολιτών τους. Ο λόγος για τους Αστυνομικούς που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τον ιδιαίτερα σοβαρό τραυματισμό, ενός 31χρονου συναδέλφου τους στην Αθήνα. Χθες το μεσημέρι οι Αστυνομικοί της Ηλείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας στον Πύργο, με αφορμή τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του 31 ετών συναδέλφου τους στα επεισόδια της 8ης Δεκεμβρίου.  Οι αστυνομικοί κρατώντας πανό που έγραφε «Φτάνει πια ο εμπαιγμός. Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ ή πολλούς για λίγο αλλά όχι όλους για πάντα» και με βασικό αίτημα τους την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και η αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος τους, πραγματοποίησαν χθες ολιγόωρη κινητοποίηση.

«Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας και της κοινωνίας και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία» τόνισε κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλήνιες Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώνοντας τη φωνή της με όλους τους αστυνομικούς ανά την επικράτεια που σήμερα (σ.σ. χθες) πράττουν το ίδιο. Ζητάμε να δοθεί ένα τέλος στη βία κατά των αστυνομικών. Όπως όλοι γνωρίζουν, η αστυνομία έχει μετατραπεί σε στόχο και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να σταματήσει. Ζητάμε από την πολιτεία την άμεση απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τους χώρους πάσης φύσεως αθλητικών γεγονότων και την άμεση αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο. Ένας συνάδελφος μας χαροπαλεύει στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου και δίνει μάχη για τη ζωή, ενώ δεκάδες συνάδελφοι μας κάθε σαββατοκύριακο τραυματίζονται συνέπεια δραστών- χούλιγκαν, κοινών δολοφόνων, χωρίς καμία δικαιολογία. Χωρίς καμία αναβολή ζητάμε την λήψη δραστικών μέτρων. Η ελληνική αστυνομία αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας και της κοινωνίας και απαιτούμε από την Πολιτεία να προστατεύεται και να διασφαλίζεται σαν τέτοιος πυλώνας. Οι έλληνες αστυνομικοί δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στους αθλητικούς χώρους. Δεν είναι υπάλληλοι καμίας ΠΑΕ και ΚΑΕ.  Είναι σκληρά εργαζόμενοι και όταν πηγαίνουν να αναλάβουν υπηρεσία, δεν γνωρίζουν αν θα γυρίσουν σπίτι τους ζωντανοί και αρτιμελείς.  Φτάνει η βία κατά των αστυνομικών. Θα ήθελα να καυτηριάσω και το ότι δεν είδαμε καμία αλληλεγγύη αδύναμη, δεν είδαμε ούτε καμπάνες ούτε πορείες διαμαρτυρίας που να καυτηριάζουν την βία κατά των αστυνομικών. Σαν αστυνομικοί αισθανόμαστε μόνοι. Είμαστε μόνοι, στο πεζοδρόμιο και έχουμε μόνο ο ένας τον άλλον. Θέλουμε όμως να περάσουμε το μήνυμα ότι στην Ελληνική Αστυνομία και το ηθικό των συναδέλφων δεν πρόκειται να πτοηθεί. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο να ασκούμε στο ακέραιο το καθήκον μας, καθώς η θέση της ελληνίδας και του έλληνα αστυνομικού δεν είναι σε αθλητικές εγκαταστάσεις- είναι δίπλα στο πολίτη, στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να προασπίσουμε τη ζωή και την ιδιοκτησία του. Θέλουμε μέσα από αυτή τη συγκέντρωση να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στο συνάδελφο μας που δίνει μάχη για τη ζωή του και να μεταφέρουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση».  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος αποστράτων αστυνομικών Ηλείας Κώστας Φλετούρης τόνισε: «Συμπαρασταθήκαμε στο κάλεσμα των εν ενεργεία συναδέλφων, οι οποίοι έχουν απόλυτο δίκιο καθώς από τότε που ήμασταν εν ενεργεία αίτημά μας ήταν η αστυνομία να μην ασχολείται καθόλου με τα γήπεδα. Είναι ΠΑΕ και θα πρέπει εκείνοι να αναλάβουν τις ευθύνες για τους αγώνες».  

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πύργου -Αρχιφύλακας Μαρίνης Αχτύπης σημείωσε: «Δεν εννοείται το 2023 το επάγγελμα του αστυνομικού να μην θεωρείτε επικίνδυνο. Είναι κάτι για το οποίο παλεύουμε εδώ και 30 χρόνια. Πάντα έχουμε τέτοια περιστατικά όπως αυτό του συναδέλφου μας και δυστυχώς αυξάνονται ολοένα τον τελευταίο καιρό. Καλώς ή κακώς είμαστε μπροστά και αντιμετωπίζουμε προβλήματα σοβαρά. Πρέπει λοιπόν και η Πολιτεία να μας κοιτάξει λίγο και να δει αυτό το θέμα. Πραγματικά έγιναν κάποια βήματα και οφείλω να το ομολογήσω από τον κο. Θεοδωρικάκο  και  έτσι και σήμερα πρέπει και γίνουν κάποια πράγματα. Χθες (σ.σ. Κυριακή) είχα την προγραμματισμένη αιμοδοσία και  μαζεύτηκαν 12 φιάλες αίμα. Οι μονάδες αυτές έχουν πάει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για το συνάδελφο και ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά».

Α. Αγγελίδου

«Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας και της κοινωνίας και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία» τόνισε ο Γρ. Κατσώλης.

«Η αστυνομία να μην ασχολείται καθόλου με τα γήπεδα. Είναι ΠΑΕ και θα πρέπει εκείνοι να αναλάβουν τις ευθύνες για τους αγώνες» σημείωσε ο Κ. Φλετούρης.

«Δεν εννοείται το 2023 το επάγγελμα του αστυνομικού να μην θεωρείτε επικίνδυνο» επεσήμανε ο Μ. Αχτύπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ