Δημοσκόπηση GPO: Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το ΠΑΣΟΚ – Πώς βαθμολογούνται οι υπουργοί

158

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,7% στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό – Πώς αποτιμάται η εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για τα μέτρα κατά της ακρίβειας 

Τρίτος βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και σε νεά δημοσκόπηση, αυτή που πραγματοποιήσε η GPO για τα Παραπολιτικά. Συγκεκριμένα, το κόμμα της Κουμουνδούρου υπολείπεται κατά μια ποσοστιαία μονάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην κορυφή, με διαφορα που ξεπερνά τις 20 ποσοστιαίες μοναδες. Θυμίζεται πως είχε προηγηθεί η δημοσκόπηση της Opinion Poll, που έδεινε δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου με 16% και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ με 14,7%. 

Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 36% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%. Στα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,9%, η Ελληνική Λύση 5,4%, η Νίκη 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 1,2%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, ενώ στο 10,3% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Στην άποψη των πολιτών για τους υπουργούς της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει θετική/μάλλον θετική σε ποσοστό 73,8%, ακολουθούμενος από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη (59,8%), την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη (59,6%), τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη (50,4%), την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη (αμφότεροι από 48,4%).

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr