Ο Κασσελάκης στους «Πρωταγωνιστές»: Από τον Βελουχιώτη στον Batman

192

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του ALPHA και στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ποδαρικό στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη για τη νέα χρονιά και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη σχέση του με τον σύντροφό του, Τάιλερ.  

Μιλώντας για τον φράκτη του Έβρου είπε πως τον ενόχλησε η εργαλειοποίηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν μήνα μετά τη τραγωδία στα Τέμπη.

«Πήγε απρόκλητα στα σύνορα στον φράχτη για να στείλει ένα μήνυμα τί; Ότι η Ελλάδα αλλοτριώνεται; Με ενόχλησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον φράχτη που έγινε στις 31 Μαρτίου».

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε πως ο Μανώλης Καπνισάκης και ο Παύλος Πολάκης τον σύστησαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ο κ. Καπνισάκης τον σύστησε στον Παύλο Πολάκη.

Όσο για το αν έχει κοινά με τον Πολάκη είπε: «Αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα μάθημα δικαιοσύνης. Μπορεί να έχουμε διαφορετικό τρόπο έκφρασης αλλά και οι δυο εκνευριζόμαστε. Το αισθανόμαστε μέσα μας όταν κάποιος κλέβει από τον πλούτο των παιδιών μας. Εγώ έχω άλλο στυλ και ο Παύλος είναι δυναμικός. Μακάρι να ήταν όλοι οι βουλευτές τόσο γειωμένοι στη κοινωνία και να πάλευαν απέναντι σε ένα πελατειακό σύστημα».

«Είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας»

Για το αν είναι ο Πέπε Γκρίλο ή ο Ντόναλντ Τραμπ της Ελλάδας είπε: «Είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας. Ο Τσίπρας μου είπε ότι από κάθε έναν πρέπει να παίρνεις κάτι θετικό. Ο πρόεδρος με βοήθησε στο να μπορώ να ξέρω από που να αρχίσω. Μου έδωσε τον χάρτη ότι “το γραφείο σου πρέπει να έχει μια στελέχωση με αυτές τις δεξιότητες”».

Για το κείμενο που είχε γράψει για τον Μητσοτάκη

Αναφέρθηκε επίσης για το κείμενο που είχε γράψει το 2015 για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σύγκριση με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.  

«Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης άλλα έλεγε τότε και άλλα έκανε έκτοτε. Η κυβέρνησή του έχει υπάρξει πολιτικά επικίνδυνη για τη χώρα», ενώ επικίνδυνο χαρακτήρισε και τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών.

«Είμαι Παναθηναϊκός»

«Λοιπόν να το ξεκαθαρίσουμε. Είμαι Παναθηναϊκός και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Δεν έχει καμία σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Απλά μεγάλωσα όντως, Παναθηναϊκός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαι Αμερικανάκι, είμαι Κρητίκαρος»

Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ο Goldman Sachs αλλά «είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος εργάστηκε εκεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον τραπεζικό τομέα και είναι προοδευτικοί και αριστεροί».

«Όσοι έχουν πει ότι έχουν βρει ένα Αμερικανάκι σε εμένα σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είμαι ένας Κρητίκαρος» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου το 2009»

«Tο 2009 ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν το θέμα της διαύγειας, της μεταρρύθμισης. Ήταν προφανώς μια πολύ διαφορετική εποχή, όταν εκείνος ήταν Πρωθυπουργός, αλλά αυτή η μεταρρυθμιστική προοδευτική νοοτροπία ήταν κάτι το οποίο με εξέφραζε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Να κρατικοποιήσουμε τη ΔΕΗ. Έχει αποδειχθεί σε διάφορες χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι τα δημόσια αγαθά, όταν διοικούνται με όρους κερδοσκοπικούς, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνία», τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη τόνισε πως η καμπάνια του δεν του στοίχισε πολλά λεφτά καθώς κράτησε μόλις ένα μήνα ενώ παραδέχθηκε ότι «είμαι πολύ ευκατάστατος έχω μια ευχέρεια και ουσιαστικά δεν χρειάζεται να δουλέψω στη ζωή μου. Έχω ανεξαρτησία δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν. Οι σύντροφοί μου έχουν πρόβλημα με τη διαπλοκή όπως και εγώ. Η υγιής επιχειρηματικότητα και η προκοπή είναι αριστεροί όροι, δεν θα τους δώσουμε στη Δεξιά».

Ακόμη είπε ότι «είμαι Κριός (στο ζώδιο) με ωροσκόπο Υδροχόο. Είμαι πολύ επίμονος, δεν είμαι δογματικός αλλά πολύ επίμονος. Δεν είμαι προϊόν marketing ούτε περαστικός. Άστους να με υποτιμάνε θα έρθει ο λογαριασμός τους μια μέρα».

Για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είπε ότι «έσπρωξε τη χώρα στην ΕΕ. Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ έχει υπάρξει ένα μεγάλο θετικό για την Ελλάδα. Είμαι ευρωπαϊστής. Θέλω η Ελλάδα να είναι μια ευρωπαϊκή χώρα».

«Είμαστε οικογένεια με τον Τάιλερ»

Για τη σχέση του με τον σύντροφό του Τάιλερ, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν συνάνθρωπο, με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Τάιλερ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας».

«Θέλουμε δύο αγόρια, τον Απόλλωνα και τον Ηλία»

Τόνισε επίσης ότι δεν έχει δεχθεί bullying για τη σχέση του με τον Τάιλερ. «Μπορεί κάποιος να κοιτάει με στραβά μάτια αλλά στο τέλος της μέρας ξέρουμε ποιοι είμαστε. Θεωρώ ότι είμαστε ήδη οικογένεια. Ο Τάιλερ και εγώ θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά».

newsit.gr