Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠρωτομαγιά με βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση της ΕΜΥ και τα...

Πρωτομαγιά με βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση της ΕΜΥ και τα νεότερα στοιχεία

Για την Πρωτομαγιά η ΕΜΥ κάνει λόγο για νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια.

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας δίνουν τα νέα μετεωρολογικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. για τον καιρό της Πρωτομαγιάς.

Πιο αναλυτικά:

– Τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν το διήμερο της Κυριακής 30/04 και Δευτέρας 01/05 στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, κυρίως σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα.

– Στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού κατά βάση μεγέθους.

– Οι καλύτερες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, εκτός της Κρήτης όπου αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως τη Δευτέρα 01/05.

– Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ, με τάσεις ενίσχυσης από της βραδινές ώρες της Δευτέρας 01/05 στο Νότιο Ιόνιο με εντάσεις στα 5-6 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Από την πλευρά της, για την Πρωτομαγιά η ΕΜΥ κάνει λόγο για νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5, βαθμιαία στο Ιόνιο και το βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει κατά τόπους στα δυτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στους παρακάτω χάρτες αποτυπώνεται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός που αναμένεται κατά τη διάρκεια της Κυριακής 30/04 και της Δευτέρας 01/05.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 02-05-2023

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-05-2023

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά και νότια θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-05-2023

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-05-2023

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ