Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην Ηλεία – Ευθύμιος Λέκκας: «Κόντα στο ελληνικό τόξο...

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στην Ηλεία – Ευθύμιος Λέκκας: «Κόντα στο ελληνικό τόξο το ρήγμα»

Τις τελευταίες ώρες σημειώνονται αλλεπάλληλες δονήσεις στην Ηλεία, με επίκεντρο λιγότερο από 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πύργου.

Διαδοχικές δονήσεις καταγράφονται στην Ηλεία, μετά το πρωινό σεισμό μεγέθους 3.8 ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα Τέτάρτη 19/04/2023.

Σεισμός με το «καλημέρα» στην Ηλεία

«Εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της κανονικής σεισμικότητας που υπάρχει στην περιοχή, δεν υπάρχει κάποιο θέμα αλλά το παρακολουθούμε», σημειώνει ο καθηγητής  Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας επισημαίνοντας πως το φαινόμενο βρίσκεται υπό παρακολούθηση ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας

Ο κ. Λέκκας μιλώντας στο στο Νewsbomb.gr, ττόνισε ότι ειναι φυσιολογικό να υπάρχουν μετασεισμοί ενώ το ρήγμα βρίσκεται κοντά στο «ελληνικό τόξο».

«Είναι επόμενο να υπάρχουν και μετασεισμοί. Πρόκειται για ένα από τα ρήγματα του Ιουνίου που βρίσκεται κοντά στο τόξο και διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας», κατέληξσε ο κ. Λέκκας.

Δύο σεισμοί 3,8 και 3,5 Ρίχτερ κοντά στον Πύργο Ηλείας

Σεισμικές δονήσεις 3,8 και 3,5 Ρίχτερ καταγράφηκαν το πρωί της Τετάρτης κοντά στον Πύργο Ηλείας, ανησυχώντας τους κατοίκες πολλών περιοχών στις οποίες έγιναν αισθητές.

Η πρώτη σεισμική δόνηση των 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6:52 και σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε εστιακό βάθος τα 15 χλμ. και το επίκεντρό υπολογίζεται στα 28 χλμ νότια – νοτιοδυτικά του Πύργου Ηλείας.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση καταγράφηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τετάρτης με εστιακό βάθος 16 χλμ και επίκεντρό 25 χλμ. νότια – νοτιοδυτικά του Πύργου Ηλείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ