Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤσίπρας σε Ντογιάκο: Η παρακολούθηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων θέτει σε...

Τσίπρας σε Ντογιάκο: Η παρακολούθηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έρχεται ως απόρροια νέων δημοσιογραφικών αποκαλύψεων περί παρακολούθησης από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Νεότερη Ενημέρωση: Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να του θέσει τους προβληματισμούς του για το ζήτημα των παρακολουθήσεων όπως ο ίδιος είπε, επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 5/12/2022 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας.

Εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Τσίπρας δήλωσε:«Εξέφρασα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για την μετατροπή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη Δημοκρατία.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή την βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικο μας σύστημα και από τις ένοπλες δυνάμεις. Όλοι έχουμε ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων για τη διαλεύκανση αυτης της δυσωσμης υποθεσης και αποκλειστική ευθύνη για να χυθεί άπλετο φως την έχει ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις.

Εκεί όπου με βάση το νόμο υποχρεούται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών, και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης.

Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Πρώτη Ενημέρωση: Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, μεταβαίνει αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Ντογιάκο για το θέμα των παρακολουθήσεων, δεδομένου ότι οι εξελίξεις που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα είναι πολλές.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έρχεται ως απόρροια νέων δημοσιογραφικών αποκάλυψεων περί παρακολούθησης από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει την ενοποίηση της έρευνας και την ανάληψη της υπόθεσης από δικαστικό λειτουργό.

Πρόγευση της σημερινής κίνησης του Αλέξη Τσίπρα έδωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα πολεμική ανακοίνωσή του απέναντι στην Κυβέρνηση, την οποία κάλεσε σε ξεκάθαρες απαντήσεις: «Πέραν υπουργών επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων στόχος της ΕΥΠ ήταν και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε για μια ακόμη φορά το δρόμο των γελοίων υπεκφυγών και των επιθέσεων αντί των ξεκάθαρων απαντήσεων” ανέφερε η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας τα ερωτήματα:

“Τα πράγματα ωστόσο είναι πολύ σοβαρότερα από όσο νομίζουν, για να θαρρούν πως θα ξεφύγουν με αναφορές στον Αίσωπο και με εξυπνακισμούς.  Επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα: Είναι αληθές ότι η ΕΥΠ είχε ως στόχους παρακολούθησης τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας; Μπορεί ο πολιτικός υπεύθυνος της ΕΥΠ και πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, να το διαψεύσει κατηγορηματικά;»

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ