Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣύσκεψη φορέων με το δήμαρχο Πύργου Π. Αντωνακόπουλο: Η ισχύς εν τη...

Σύσκεψη φορέων με το δήμαρχο Πύργου Π. Αντωνακόπουλο: Η ισχύς εν τη ενώσει για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης

Άμεσες παρεμβάσεις προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των επαγγελματιών συναποφάσισαν κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, ο δήμαρχος Πύργου και οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης στην οποία μετείχαν, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Ηλείας Αλέξης Νταουλάρης, ο γραμματέας του συλλόγου εστίασης Πύργου Θανάσης Μπούλης και ο πρόεδρος του συλλόγου φωτογράφων Ηλείας Δημήτρης Παπαϊωάννου συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν τόσο με την καθημερινότητα των πολιτών, όσο και των επισκεπτών που αναμένεται να φτάσουν στην πόλη ενόψει και των Χριστουγέννων. Το λόγο πήρε αρχικά ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ο οποίος τόνισε ότι το πρώτο μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής Αρχής ήταν η καθαριότητας της πόλης με στόχο να «σβήσει» ουσιαστικά η άσχημη εικόνα που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ο Π. Αντωνακόπουλος τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια από πλευράς της δημοτικής Αρχής να εντοπιστούν χώροι οι οποίοι μπορούν να λειτουργήσουν ως parking για τους πολίτες σημειώνοντας ότι ήδη έχουν εντοπιστεί δύο χώροι, ο ένας κάτω από το Επαρχείο και ο δεύτερος πίσω από το κατάστημα «hondos center», όπου ο δήμος έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες τους, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι χώροι στάσης- στάθμευσης θα είναι ελεύθεροι για το κοινό.

Παράλληλα ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε και στα ζητήματα του ηλεκτροφωτισμού, σημειώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή κάνει προσπάθεια προκειμένου να υπάρχει παντού φωτισμός με παράλληλη εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος του συνόλου των πολιτών. Από την πλευρά του ο κ. Νταουλάρης υποστήριξε ότι υπάρχουν εταιρείες οι οποίες υποβάλλον συγκεκριμένες προτάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, προτείνουν πηγές χρηματοδότησης ενώ αποπληρώνονται βάση του ποσού που εξοικονομείται από την ενέργεια. Ο δήμαρχος Πύργου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη πρόταση την οποία και συζήτησε διεξοδικά με τον κ. Νταουλάρη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης ζήτησε από το δήμαρχο να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση για τις εορταστικές – πολιτιστικές δράσεις που διοργανώνει ο δήμο προκειμένου ο εμπορικός σύλλογος να μπορεί να λαμβάνει σχετική άδεια έτσι ώστε να λειτουργούν εκείνες τις ημέρες όσα μαγαζιά επιθυμούν. Ιδιαίτερη μνεία έγινε τόσο για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στο χώρο του Ξυστρή αλλά και για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Την δυνατότητα να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα οι πεζοί τόσο στην κεντρική πλατεία όσο και στην πλατεία δικαστηρίων επεσήμανε από την πλευρά του ο Θ. Μπούκλης σημειώνοντας ότι ο σύλλογος εστείασης έχει ήδη λάβει απόφαση προκειμένου κυρίως κατά την διάρκεια των εορτών να μην περνούν delivery  από το χώρο της πλατείας ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί μπάρα προκειμένου να μην μπορούν να ανεβαίνουν οχήματα και μηχανάκια, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες και στα μικρά παιδιά να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Την ανάγκη αισθητικής βελτίωσης των εισόδων της πόλεως του Πύργου αλλά και τα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης του Πύργου, έθεσε από τη πλευρά του ο Δ. Παπαϊωάννου σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις προς όφελος της πόλης…

Ο Γ. Αργυρόπουλος αναφέρθηκε τόσο στην προσπάθεια που γίνεται να αλλάξει η εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης, τονίζοντας ότι έργα – παρεμβάσεις θα γίνουν τόσο πέριξ της Αγίας Κυριακής, όσο και επί της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και στην οδό Καραϊσκάκη, ενώ αναφέρθηκε και στο πάρκο που θα δημιουργηθεί στο αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας καθώς και στις εργασίες που ήδη ξεκίνησαν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πύργου. Παράλληλα ο Γ. Αργυρόπουλος τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει στην διάθεση της σχετική μελέτη για τον Κούβελο ώστε να αναπτυχθεί και εκεί ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο. Παράλληλα ο Γ. Αργυρόπουλος τόνισε ότι υπάρχει ανάδοχος για το έργο του κολυμβητηρίου στο Πύργο και επιτέλους ένα ακόμα μεγάλο έργο θα γίνει πράξη. Η συζήτηση συνεχίστηκε και με ζητήματα που έχουν να κάνουν, με την παραβατικότητα συγκεκριμένης ομάδας πολιτών, τη νέα τουριστικοί σεζόν που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες, αλλά και για το μεγάλο θέμα που αφορά την υποστελέχωση του Νοσοκομείου αλλά και την διεκδίκηση λειτουργίας Πανεπιστημιακού τμήματος στην πόλη του Πύργου με τον δήμαρχο Π. Αντωνακόπουλο να επισημαίνει ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ο δήμος θα έχει στην κατοχή του το κτίριο της παλιάς νομαρχίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορείς της πόλης του Πύργου αναμένεται να έχουν συναντήσεις τόσο με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, όσο και με τους Βουλευτές Ηλείας, προκειμένου όπως ειπώθηκε ο κάθε ένας να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αντιστοιχεί και όλοι μαζί να στηρίξουν την ανάπτυξη της πόλης του Πύργου.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ