Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Ηλεία «Star Πελοπόννησος» Νεφέλη Φιλιππακοπούλου μιλάει στo «protinews»

Η Ηλεία «Star Πελοπόννησος» Νεφέλη Φιλιππακοπούλου μιλάει στo «protinews»

Εντυπωσιάζει με το ταπεραμέντο και την φλογερή της προσωπικότητα

Όμορφη, γλυκιά με σπουδές στα λογιστικά και καταγωγή από την Ηλεία η 19χρονη Νεφέλη Φιλιππακοπούλου, κέρδισε επάξια πριν από μερικές μόλις ημέρες το στέμμα της «Star Πελοπόννησος», κατά την διάρκεια της συμμετοχής της, στον 32ο διαγωνισμό ομορφιάς «Πελοποννησιακά Καλλιστεία» που διεξήχθη στο Club Hotel Casino Loutraki. Η Νεφέλη με καταγωγή από το Κουρτέσι, κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές και έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται μία ξεχωριστή πορεία στον χώρο της μόδας… Εξάλλου έχει αποδείξει, ότι μπορεί να κάνει τα πάντα… οδηγεί νταλίκα (!), σπουδάζει λογιστικά ενώ παράλληλα ασχολείται ενεργά με το μόντελινγκ… Ποιον δεν θα εντυπωσίαζε λοιπόν ένα τέτοιο κορίτσι; 

Η Νεφέλη μετά την στέψη της μίλησε αποκλειστικά στο «protinews» για τον κόσμο του μόντελινγκ αλλά και για τα σχέδια της για το μέλλον.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

Πριν λίγες ημέρες στέφθηκες  σταρ Πελοπόννησος.  Πως νιώθεις με αυτήν σου την επιτυχία;

Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη, δεν περίμενα ότι θα κατακτήσω αυτόν τον τίτλο, αφού έλαβα μέρος κυρίως για την εμπειρία.

Από ποια ηλικία ασχολείσαι με το μόντελινγκ; Ήταν όνειρο ζωής για εσένα ή απλά μία καινούρια εμπειρία;

Ασχολούμαι από τα 16 μου. Ένα χρόνο ήμουν στο πρακτορείο της κ. Cristi Krana όπου έμαθα να περπατάω και να φέρομαι σαν επαγγελματίας μοντέλο, όπου και είμαι τα τελευταία 3 χρόνια. Για μένα στην αρχή ήταν μια καινούργια εμπειρία. Δεν φανταζόμουν ποτέ τον εαυτό μου ως μοντέλο. Σε μικρότερη ηλικία άρχισε να μου κινεί  πολύ το ενδιαφέρον ο χώρος της μόδας και από τότε δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτόν.

Γνωρίζω ότι παράλληλα με το μόντελινκγ σπουδάζεις και λογιστικά αλλά και ασχολείσαι με την επιχείρηση της μητέρας σου, οδηγώντας μάλιστα και η ίδια τα φορτηγά της εταιρίας (!). Με τι θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά στο μέλλον; Ποιο σου κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον;

Και τα δύο είναι κάτι που με ολοκληρώνουν σαν άνθρωπο. Η μόδα είναι ένας χώρος

λαμπερός αλλά δεν ξέρεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις… Στην εταιρεία

βοηθάω στα λογιστικά και είμαι υπεύθυνη μεταφορικού έργου.Είναι μια

δουλειά που δεν θέλω να αφήσω.Μ’ αρέσει να βοηθάω και μ’ αρέσει που είναι

τελείως διαφορετικά μεταξύ τους.

Ήταν δική σου απόφαση να ασχοληθείς με το μόντελινγκ ή είχες την παρότρυνση κάποιων από το περιβάλλον σου;

Μία φίλη μου ήταν ήδη στο χώρο της μόδας και είχα πάει μαζί της στο πρακτορείο από απλή περιέργεια.Είδα ότι μου άρεσε, οπότε είπα να το δοκιμάσω.Χρειάστηκε να χάσω κάποια κιλά για να έχω τις σωστές αναλογίες. Έτσι ξεκίνησα… και η μία δουλειά έφερνε την άλλη.

Στο εγχείρημά σου αυτό είχες τη στήριξή της οικογένειάς σου; Υπήρξαν κάποιοι που εναντιώθηκαν σε αυτήν σου την απόφαση;

Η οικογένεια μου πάντα με στηρίζει.Η μητέρα μου, ο πατέρας μου και ο μεγάλος μου αδερφός είναι πάντα δίπλα μου και τους ευχαριστώ. Τη βραδιά της κατάκτησης του τίτλου «Σταρ Πελοπόννησος» ήταν εκεί μαζί μου και με στηρίζαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Θεωρώ πολλή σημαντική τη στήριξη της οικογένειας μου καθώς μου δίνει δύναμη να συνεχίσω.

Θεωρείς ότι μετά την ανακήρυξή  σου ως «Σταρ Πελοπόννησος» θα σου δοθούν μεγαλύτερες ευκαιρίες στον χώρο;

Θεωρώ ότι υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ενός μοντέλου που έχει αποκτήσει κάποιον τίτλο. Σίγουρα θα δοθούν μεγαλύτερες ευκαιρίες. Αυτός είναι ο στόχος μου… να πάω όσο πιο ψηλά γίνεται.

Μέσα στα μελλοντικά σου σχέδια υπάρχει και το ενδεχόμενο να φύγεις στο εξωτερικό, ανοίγοντας τα φτερά σου και για μία διεθνή καριέρα;

Φυσικά…Σκέφτομαι την Ιταλία… Μία από τις κορυφαίες χώρες σχεδιασμού μόδας, που έχει δημιουργήσει τα μεγαλύτερα ονόματα. Θα ήθελα να συμμετέχω σε μία μεγάλη επίδειξη μόδας παρουσιάζοντας ρούχα των μεγαλύτερων οίκων.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ένα νέο κορίτσι στο χώρο αυτό;

Οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα κορίτσι είναι μόνο οι ικανότητες της στην φωτογράφιση και την πασαρέλα, τουλάχιστον για εμένα. Αν έχεις δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους, ακούς τις συμβουλές τους και έχοντας χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Θα δήλωνες συμμετοχή σε τηλεοπτικό διαγωνισμό μόδας; Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτές τις εκπομπές;

Δεν θα δήλωνα συμμετοχή σε κάποιο διαγωνισμό. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον… Δεν μου έχει κινήσει το ενδιαφέρονκάποια εκπομπή. Πιστεύω όμως ότι είναι μία εμπειρία που μπορεί να σου δώσει κάποιες γνώσεις και σίγουρα δημοσιότητα.

Είσαι ενεργή στα socialmedia; Βοηθάει κατά τη γνώμη σου η δημοσιότητα που σου προσφέρουν;

Φυσικά και είμαι ενεργή στα social media. Θεωρώ ότι βοηθάει σημαντικά  στο να αποκτήσεις κοινό και να προωθήσεις και ένα μέρος της δουλείας σου.

Στην Ελλάδα πιστεύεις ότι υπάρχουν επιλογές για να εξελιχθεί ένα νέο κορίτσι στο χώρο της μόδας;

Στην Ελλάδα ένα κορίτσι για να εξελιχθεί στον χώρο της μόδας, πρέπει να ξεκινήσει πηγαίνοντας σε ένα πρακτορείο για να αποκτήσει τις βασικές δεξιότητες ενός μοντέλου. Είναι πράγματα τα οποία μπορείς να διδαχθείς αρκεί να έχεις δίπλα σου τους κατάλληλους ανθρώπους, οι οποίοι με τις γνώσεις τους θα σε κατευθύνουν σωστά ώστε να κατακτήσεις τον στόχο σου.

Τα τελευταία χρόνια το #MeToo έχει φωνή και στην Ελλάδα απασχολώντας πολλούς κλάδους, ανάμεσα σε αυτούς και τον χώρο στον οποίο ανήκεις. Έχεις βρεθεί απέναντι σε κάποιο τέτοιο περιστατικό και ποια η άποψη σου για το ελληνικό #MeToo;

Τολμώ να πω πως αισθάνομαι τυχερή που δεν μου έχει ασκηθεί  κάποια μορφή κακοποίησης. Τυχερή καθώς ο χώρος του μόντελινγκ είναι αρκετά ιδιαίτερος όπως όλοι γνωρίζουμε. Πιστεύω πως στην Ελλάδα θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Να μην παραγράφονται τα αδικήματα, αφού στο θύμα δεν παραγράφονται ποτέ οι ψυχολογικές επιπτώσεις της πράξης  αυτής.Να δίνεται στο θύμα η ασφάλεια που χρειάζεται για να καταγγείλει.. Το πιο σοκαριστικό κομμάτι είναι ότι όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα του «φυσιολογικού» και αποσιωπώνται . Είμαστε δίπλα στα θύματα και στηρίζουμε το θάρρος τους,καταγγέλλοντας το «βιαστή» τους.

Who is who

Η Νεφέλη Φιλιππακοπούλου είναι 19 ετών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 2003 και μεγάλωσε εκεί, έχοντας περάσει αρκετά χρόνια από τη ζωή της στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο Κουρτέσι, όπου είναι ο τόπος καταγωγής του πατέρα της. Στην εφηβεία της ξεκίνησε να ασχολείται με το μόντελινγκ, ενώ παράλληλα στόχος της ήταν να σπουδάσει λογιστική, όπου και τα κατάφερε και στους δύο τομείς. Σήμερα είναι στο πρακτορείο της Cristi Krana, ενώ έχει αναλάβει τα λογιστικά και είναι υπεύθυνη μεταφορικού έργου στην εταιρία της μητέρας της. Πριν λίγες μέρες ανακηρύχθηκε  «Σταρ Πελοπόννησος» και είναι έτοιμη να κατακτήσει τον χώρο της μόδας. Οι γονείς της Γεώργιος Φιλιππακόπουλος και Μαρία Κανέλλου αλλά και ο μεγαλύτερός της αδερφός Βασίλης Φιλιππακόπουλος, είναι πάντα δίπλα της και την στηρίζουν σε κάθε της βήμα.

Μάντω Ρέβελου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ