Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕνεργειακή κρίση - Κώστας Σκρέκας: «Έρχεται στήριξη και για τα νοικοκυριά με...

Ενεργειακή κρίση – Κώστας Σκρέκας: «Έρχεται στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο»

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ανακτά από 80% ως 90% της αύξησης του ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε παρέμβαση για την στήριξη των 700.000 νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο λέγοντας ότι «εντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης». «Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους στην καρδιά του χειμώνα».

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Bruegel, η Ελλάδα είναι η πρώτη μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ στη στήριξη των νοικοκυρών με επιδοτήσεις που φτάνουν στο 3,6% του ΑΕΠ της χώρας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Σημείωσε ότι το 1,2 δισ. ευρώ από την επιδότηση του Σεπτεμβρίου θα προέλθει από το νέο μηχανισμό ανάκτησης υπερεσόδων από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής, τα οποία πηγαίνουν στα Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και στη συνέχεια δίνονται για την επιδότηση των νοικοκυριών.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ανακτά από 80% ως 90% της αύξησης του ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ειδικά για τον μήνα Σεπτέμβριο, απορροφούμε -είπε- το 94% της αύξησης στο ρεύμα για τα νοικοκυριά.

Εξήγησε μάλιστα ότι ένα νοικοκυριό τον μήνα Σεπτέμβριο με λογαριασμό 315 ευρώ μετά την επιδότηση θα πληρώσει κάτω από 60 ευρώ.

Ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι για όσο χρειαστεί θα υπάρχει στήριξη απέναντι σε αυτή την εκρηκτική αύξησης των τιμών ενέργειας για όλους και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ