Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΞεκινά αύριο η μεταφορά εξοπλισμού από την Μουσειολογία του Πύργου στην Πάτρα:...

Ξεκινά αύριο η μεταφορά εξοπλισμού από την Μουσειολογία του Πύργου στην Πάτρα: Παίρνουν και τα… πόμολα!

Την ερχόμενη εβδομάδα παίρνει σειρά η Γεωπονία με τον εξοπλισμό να μεταφέρεται από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι

Μετά την εκδίωξη των φοιτητών από την Ηλεία, σειρά παίρνει και όλος ο εξοπλισμός των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Νομού μας, αρχής γενομένης από την Μουσειολογία. Ο Πρόεδρος του Τμήματος του Πύργου κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ενημερώθηκε από μεταφορική εταιρία που έχει αναλάβει το έργο για λογαριασμό του το Πανεπιστημίου Πατρών, πως αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, θα γίνει η μεταφορά του εξοπλισμού στην Πάτρα, καθώς, ως γνωστόν, το Προεδρικό Διάταγμα προβλέπει να μετακινηθούν μέχρι και τα… πόμολα!

Σε ότι αφορά την Γεωπονία, η μεταφορά του εξοπλισμού από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς στο κτίριο που θα υποδεχθεί το Τμήμα στην Αιτωλοακαρνανία γίνονται ακόμα εργασίες αποκατάστασης.

Φυσικά, εκτός από τον εξοπλισμό, η Ηλεία έχει χάσει όλους τους φοιτητές της οι οποίοι από την 1 Σεπτεμβρίου θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε Πάτρα και Μεσολόγγι.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με το Π.Δ. που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 8 Ιουλίου, το Τμήμα Μουσειολογίας με έδρα τον Πύργο συγχωνεύεται με το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας με έδρα το Αγρίνιο σε Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών με έδρα την Πάτρα, ενώ τα Τμήματα Γεωπονίας με έδρα την Αμαλιάδα, Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής με έδρα το Μεσολόγγι και Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής με έδρα το Μεσολόγγι του Πανεπιστημίου Πατρών συγχωνεύονται σε Τμήμα Γεωπονίας που ιδρύεται με έδρα το Μεσολόγγι.

Μ. Δημητρόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ