Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνακοινώθηκε επίσημα χθες από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ: Επανεκκίνηση χειρουργικής κλινικής...

Ανακοινώθηκε επίσημα χθες από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ: Επανεκκίνηση χειρουργικής κλινικής στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Γ. Καρβέλης: «Δεν σταματάμε εδώ, δεν συρρικνώνεται, ούτε κλείνει καμία μονάδα»

Επέστρεψαν από τη Ν.Μ. Πύργου στη Ν.Μ. Αμαλιάδας 16 άτομα από το μόνιμο προσωπικό που είχε μετακινηθεί και ένας χειρούργος, ενώ θα συνδράμουν τρεις ακόμα ιατροί

«Υπονομεύθηκε το Νοσοκομείο Πύργου για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας», τονίζει ο Δήμαρχος Πύργου

Ρεπορτάζ: Μιχάλη Δημητρόπουλος – Άννα Αγγελίδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Μετά την αποχώρηση του προσωπικού

Αναστολή χειρουργείων και μίας κλινικής covid στο Νοσοκομείο Πύργου!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ» από έγκυρες πηγές, μετά την αποχώρηση των νοσηλευτών για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αποφασίστηκε η αναστολή των προγραμματισμών χειρουργείων, αλλά και η αναστολή λειτουργίας της μίας εκ των δύο κλινικών covid στο Νοσοκομείο Πύργου!

Την επανεκκίνηση της κανονικής λειτουργιάς του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, με έναρξη των χειρουργείων στην χειρουργική κλινική, ανακοίνωσε χθες ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης από την Αμαλιάδα. Ο Γιάννης Καρβέλης επισκέφθηκε την Ν.Μ. Αμαλιάδας όπου συναντήθηκε με την Αν. Διοικήτρια Ειρήνη Αγγελάκου, τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και τον Αναπλ. Δήμαρχο Ανδρέα Παπαδάκο και ακολούθως προχώρησε στις ανακοινώσεις.

«Η πανδημία τα τελευταία 2,5 χρόνια δημιούργησε τεράστια προβλήματα, καθώς χρειάστηκε να συρρικνώσουμε τμήματα, να μετακινηθούν γιατροί και νοσηλευτές προς μία κατεύθυνση ώστε να αντιμετωπίσουμε τα περιστατικά covid. Όλα αυτά αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, προσπαθούμε να μπούμε σε μία κανονικότητα τώρα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των μολύνσεων που έχουμε στην κοινότητα, με βάση το γεγονός πως έχουν περιοριστεί οι νοσηλείες σε όλα τα Νοσοκομεία μας από την πλευρά του covid. Περιμένοντας την επαναφορά στην κανονικότητα είχαμε ως στόχο την επαναλειτουργία των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδα. Φυσικά δεν σταματάμε εδώ, έχουμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα, καθώς η φιλοσοφία μας είναι πως δεν συρρικνώνεται, ούτε κλείνει καμία μονάδα. Στόχος μας είναι να ζωντανέψουμε κάθε νοσηλευτική μονάδα στη χώρα. Βεβαίως έχουμε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα με την στελέχωση πολλές φορές των Νοσοκομείων. Όπως ξέρετε, όχι μόνο την τρέχουσα περίοδο, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, πολλοί από το επιστημονικό προσωπικό της χώρα χρειάστηκε να βγουν εκτός συνόρων και να αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας και οι γιατροί μας να παραμείνουν στη χώρα και να προσφέρουν στο ΕΣΥ. Είναι μια συνολική προσπάθεια που γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση και πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Καρβέλης και ακολούθως αναφέρθηκε στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση.

Ειρ. Αγγελάκου: «Ξεκινήσαμε τη λειτουργία των χειρουργείων»

Από την πλευρά της η Αν. Διοικήτρια Ειρήνη Αγγελάκου αφού ανέφερε πως χθες έγινε το πρώτο χειρουργείο, δήλωσε: «Ξεκινήσαμε σήμερα με τη λειτουργία των χειρουργείων, επιστράφηκε αρκετός αριθμός μόνιμου προσωπικού. Τρεις γιατροί που είχαν μετακινηθεί στον Πύργο, θα προσφέρουν πλέον για περισσότερο χρονικό διάστημα τις υπηρεσίες τους εδώ και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Νοσοκομείο να λειτουργήσει ξανά όπως παλιά και να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες».

Γ. Λυμπέρης: «Εμείς το λέγαμε, λίγοι το πίστευαν»

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης τόνισε: «Ευχαριστούμε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, τον φίλο Γιάννη Καρβέλη,  για την προσπάθεια που έχει καταβάλει για να είμαστε σήμερα σε θέση να ανακοινώσουμε πως ξεκινά από σήμερα, βήμα-βήμα η επανεκκίνηση της Ν.Μ. Αμαλιάδας. Εμείς το λέγαμε, λίγοι το πίστευαν».

Επιστροφές και μετακινήσεις

Σύμφωνα με την ενημέρωση, για να τεθεί σε λειτουργία τόσο η χειρουργική, όσο και η ορθοπεδική της Αμαλιάδας, επέστρεψαν από το Νοσοκομείο Πύργου πίσω στην Αμαλιάδα 16 άτομα από το μόνιμο προσωπικό που είχε μετακινηθεί στο Νοσοκομείο της πρωτεύουσας λόγω πανδημίας. Παράλληλα, τρεις γιατροί που έχουν μετακινηθεί Νοσοκομείου Πύργου, ένας πνευμονολόγος, ένας καρδιολόγος και ένα ακτινολόγος καλούνται να συνδράμουν και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας πέρα από τις εφημερίες τους στον Πύργο. Επίσης, ο χειρούργος Γιώργος Μπακέλλας επέστρεψε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Γ. Καρβέλης: «Σύντομα προκήρυξη για 5 παθολόγους στον Πύργο»

Σε ερώτηση της «ΠΡΩΤΗΣ» προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για το πώς θα επηρεαστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου από τις μετακινήσεις προσωπικού, ο Γιάννης Καρβέλης απάντησε ως εξής:  «Στον Πύργο συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείψεις γιατρών κυρίως στην Παθολογική, ωστόσο δεν θα σταματήσει να στηρίζεται από τα όμορα νοσοκομεία. Οι 16 νοσηλευτές έχουν οργανική θέση στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το ίδιο και ο ένας ιατρός – χειρούργος.  Για την Παθολογική του Πύργου, πολύ σύντομα θα βγει και πάλι προκήρυξη μονίμων θέσεων με την οποία ζητάμε 5 ιατρούς-παθολόγους για την ενίσχυση του νοσοκομείου και ελπίζουμε να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον. Έως τότε θα συνεχίσει να στηρίζεται η Παθολογική με γιατρούς από τα όμορα νοσοκομεία καθώς δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Εμείς κοιτάμε να κρατάμε ζωντανές όλες τις μονάδες και όχι να υποβαθμίζουμε την μία για να ενισχύσουμε την άλλη. Το μήνυμα μας είναι ότι ζωντανεύουμε και πάλι όσο μπορούμε όλες τις μονάδες».

Π. Αντωνακόπουλος: «Ποιος είναι ο χάρτης υγείας του Νομού;»

Από την πλευρά του Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μετά τις εξελίξεις με την μετακίνηση προσωπικού από το Νοσοκομείο Πύργου, τόνισε στην «ΠΡΩΤΗ» πως «υπονομεύθηκε το Νοσοκομείο Πύργου για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας». Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πύργου ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ»: «Έρχεται πάλι στην επικαιρότητα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την δημόσια υγεία (επιστροφή πανδημίας) η τραγική κατάσταση σε ότι αφορά συνολικά το προσωπικό στο Νοσοκομείο Πύργου. Από το ούτως ή άλλως ελάχιστο προσωπικό αφαιρέθηκε σημαντικό μέρος για να επιστρέψει στις θέσεις του στην Αμαλιάδα. Αυτό σημαίνει πως ένα Νοσοκομείο που λειτουργούσε ως Νοσοκομείο, υπονομεύθηκε για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θα λειτουργήσει με αυτό το προσωπικό ένα άλλο Νοσοκομείο. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να δείξει τη δέουσα προσοχή για την διασφάλιση της υγείας των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των επισκεπτών που καταφθάνουν κατά χιλιάδες καθημερινά μέσω κρουαζιέρας. Είναι αυτονόητο πως θα υπάρξει αντίδραση και τελικά πρέπει να δοθεί απάντηση από το Υπουργείο Υγείας: ποιος είναι ο χάρτης υγείας του Νομού;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ