Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Διάσταση αντίληψης» και «καμία συνεννόηση» μεταξύ Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας και Προέδρου ΓΟΕΒ...

«Διάσταση αντίληψης» και «καμία συνεννόηση» μεταξύ Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας και Προέδρου ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού

Με αφορμή το αρδευτικό πρόβλημα στους ΤΟΕΒ που αρδεύονται από τον Αλφειό εν μέσω καλοκαιριού

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος αποκάλυψε πως έχει ζητήσει από τον Μάρτιο την παραίτηση του Αντώνη Γιαχαλή

«Διάσταση αντίληψης» και «καμία συνεννόηση» μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας και της διοίκησης του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού έχουμε πλέον και επίσημα, με αφορμή το αρδευτικό πρόβλημα που έχει προκύψει εν μέσω θέρους στους ΤΟΕΒ της Ηλείας που αρδεύονται από τον Αλφειό.

Πρόβλημα με τον Λάδωνα ανέφερε ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ

Χθες το πρωί ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αντώνης Γιαχαλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγούσε την κατάσταση ως εξής:  «Λόγω εργασιών στο αντλιοστάσιο Β2- Στρεφίου δόθηκε εντολή από την Διεύθυνση Τεχνικών έργων της Π.Ε Ηλείας, η οποία επέβλεπε τις εργασίες,  να διακοπεί η παροχέτευση νερού στην κεντρική αρδευτική διώρυγα Αλφειού. Το νερό διακόπηκε από τις 24-06-2022 ημέρα Παρασκευή μεσημέρι μέχρι τις 26-06-2022 ημέρα  Κυριακή απόγευμα όπου χορηγήθηκε εκ νέου νερό στην διώρυγα. Τη Δευτέρα 27-06-2022 η ημερήσια διοχέτευση ύδατος από τον Υ/Η Σταθμό του Λάδωνα δεν ήταν επαρκής ώστε να καλύψει τις ανάγκες άρδευσης ταυτοχρόνως όλων των στρεμμάτων. Ως εκ τούτου κατόπιν συνεννόησης με τους ΤΟΕΒ τα αντλιοστάσια τεθήκαν σε εκ περιτροπής λειτουργία και ταυτόχρονα ζητήσαμε από τον Υ/Η Σταθμό του Λάδωνα να αυξηθεί η παροχέτευση στην κοίτη Αλφειού για μερικές ημέρες έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο αρδευτικό δίκτυο. Πρέπει να επισημάνουμε ότι φέτος τα αποθέματα νερού στον ταμιευτήρα της τεχνητής λίμνης του Λάδωνα δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, όπως πληροφορηθήκαμε σχετικά από τον αρμόδιο φορέα, κι ακόμη το καλοκαίρι είναι μπροστά».

Βλάβη στο θυρόφραγμα του Αλφειού ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας

Ακολούθως, χθες το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη με τους Προέδρους των ΤΟΕΒ Α’ και Β’ Πύργου, Επιταλίου και Πελοπίου, στην οποία τονίστηκε πως το πρόβλημα δεν προκύπτει από το τα αποθέματα της λίμνης του Λάδωνα, αλλά από βλάβη στο θυρόφραγμα στο Φράγμα του Αλφειού λόγω κακής συντήρησης που δεν επιτρέπει να περνά το νερό. Όπως ανέφερε στην σύσκεψη ο κ. Γιαννόπουλος το θέμα θα λυθεί με νέα συρματόσχοινα το Σάββατο.

Οι Πρόεδροι των ΤΟΕΒ ανέφεραν πως εδώ για 18 ημέρες το αντλιοστάσιο Στρεφίου βρισκόταν εκτός λειτουργίας και έκαναν λόγο για έναν «ΓΟΕΒ που έχει χάσει την αξιοπιστία του».

Από την πλευρά του ο Αντιπερφιερειάρχης Π.Ε. Ηλείας τόνισε χαρακτηριστικά «πως είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει συνεννόηση με τον ΓΟΕΒ, δεν υπάρχει συναντίληψη, υπάρχει μια τελείως διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και διαφορετική φιλοσοφία». Έφερε παραδείγματα και υπερθεμάτισαν όλοι οι ΤΟΕΒ.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Βασίλης Γιαννόπουλος ενημέρωσε τους Προέδρους των ΤΟΕΒ πως έκανε υπομονή, αλλά ξεπέρασε τα όρια της όποια συνεννόησης που βλέπει πως δεν υπάρχει και πως από τον Μάρτιο έχει ζητήσει την παραίτηση του Προέδρου του ΓΟΕΒ. Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες έχει σταλεί προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση έγγραφο από πλευράς της Περιφέρειας για αντικατάσταση του Αντώνη Γιαχαλή.

Μ. Δημητρόπουλος

Από την χθεσινή σύσκεψη του Β. Γιαννόπουλος με τους Προέδρους των ΤΟΕΒ Α’ και Β’ Πύργου, Επιταλίου και Πελοπίου.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ