Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα«Κόλλησε» σε μία υπογραφή το αεροδρόμιο Επιταλίου

«Κόλλησε» σε μία υπογραφή το αεροδρόμιο Επιταλίου

«Κολλημένος» στα «συρτάρια» του υπουργείου Υποδομών, βρίσκεται ο φάκελος αδειοδότησης για την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Επιταλίου. Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να «ανοίξει τα φτερά του» και να υποδεχτεί μικρά αεροσκάφη, αρκεί να δοθεί το «πράσινο φως» από πλευράς του υπουργείου, καθώς η αυτοψία και η τελική έγκριση έχουν ήδη δοθεί από τις 29 Μαρτίου όταν Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, πραγματοποίησε έλεγχο στον χώρο του αεροδρομίου Επιταλίου και ενέκρινε το σύνολο των εργασιών που έχουν ήδη υλοποιηθεί. Σύμφωνα με το Κλιμάκιο, το οποίο αποτελείτο από τον Αερολιμενικό Αθανάσιο Λαλιώτη και το Μηχανολόγο Μηχανικό Θεόδωρο Φκιώλα, κι αφού διαπιστώθηκε από την αυτοψία ότι έχουν γίνει όσα απαιτούνται και αναμενόταν η έκδοση της σχετικής άδειας επαναλειτουργίας κάτι το οποίο χαρακτήρισαν ως «καθαρά τυπικό διαδικαστικό ζήτημα» έχουν ήδη περάσει περισσότεροι από δύο μήνες που στην Ηλεία αναμένουν την έκδοση της σχετικής άδειας, που βρίσκεται στο υπουργείο Υποδομών.

Τα πλεονεκτήματα του αεροδρομίου του Επιταλίου έναντι των άλλων με βάσει τις εκτιμήσεις, που έχουν γίνει είναι ότι ο διάδρομος του αεροδρομίου έχει μήκος περίπου 1.050 μέτρα, δηλαδή είναι ίδιος ή και μεγαλύτερος από εκείνους της Νάξου, της Μύλου και της Αστυπάλαιας, όπου εκεί εκτελούνται ακόμα και εμπορικές πτήσεις.

Επίσης αποτελεί μία οικονομική λύση, για τους χειριστές, αφού θα πληρώνουν πολύ λιγότερα χρήματα για καύσιμα, καθώς και για τέλη προσγείωσης και στάθμευσης, συγκριτικά με άλλα αεροδρόμια καθώς και άλλα.

Α. Αγγελίδου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ